Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Johan Malmberg lämnar uppdraget som kommundirektör

Johan Malmberg lämnar sitt uppdrag som kommundirektör för att under året gå in i en ny roll i Finspångs kommun.

Johan Malmberg, kommundirektör i Finspångs kommun

Johan Malmberg har arbetat under många år i olika roller inom Finspångs kommun, och sedan fyra år tillbaka i rollen som kommundirektör. Efter stor eftertanke har nu Johan valt att lämna sitt uppdrag för att under året gå in i en annan roll. Johan kommer att vara kvar som kommundirektör till dess att rekryteringen av kommundirektör är klar.

– Johan har en lång erfarenhet inom Finspångs kommun och har under de senaste fyra åren gjort ett väldigt bra arbete som kommundirektör för Finspångs kommun. Han har parallellt med att leda organisationen genom pandemin, det förändrade världsläget och tuffa ekonomiska förutsättningar även utvecklat organisationen och Finspång som ort. Under en tid har Johan fört samtal med mig kring framtiden och vad som blir bäst för Johan personligen. Tankar som har landat i att Johan lämnar sitt uppdrag som kommundirektör. Samtidigt har Johan öppnat upp för att han gärna stannar i Finspångs kommun. Att Johan vill fortsätta att bidra med sin kunskap och sin erfarenhet till organisationen ser jag mycket positivt på, säger Mats Annerfeldt, kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är mycket tacksam och glad över åren som kommundirektör. Samtidigt har händelser som jag har utsatts för, som är kopplade till min roll, påverkat alltmer och utifrån omtanke av min familj och min personliga situation så har jag valt att lämna mitt uppdrag. Jag finns självklart kvar till förfogande under tiden som rekryteringen pågår och därefter känns det intressant och roligt att kunna bidra i en annan roll, säger Johan Malmberg.

Rekryteringen av en ny kommundirektör kommer att påbörjas inom kort.

Kontakt

Mats Annerfeldt (S)
Kommunalråd/ordförande
Kommunstyrelsen

0122 - 859 72
mats.annerfeldt@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång