Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Finspångs kommun får sin första digitala lots för äldre

Hanna, som är kommunens digitala lots erbjuder stöd för att hjälpa seniorer att bli mer digitalt aktiva och självständiga i sin vardag.

Porträtt av Hanna Hedlund, Finspångs kommuns digitala lots för äldre.

Hanna, digital lots i Finspångs kommun.

Utgår från kommunens träffpunkter

Hanna Hedlund, utbildad Specialistundersköterska med inriktning på välfärdsteknik, är nyanställd som digital lots. Hon håller till vid kommunens träffpunkter under ordinarie öppettider, och gör hembesök vid behov.

Så här säger Hanna om sitt nya uppdrag:

- Det är så roligt att kunna kombinera mitt intresse med mitt arbete. Jag trivs med att lära ut och att på så sätt hjälpa andra.

Stor bredd på digitalt stöd

Hanna erbjuder stöd med det mesta som rör mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Det kan vara allt från att starta upp en ny enhet, skapa ett Facebookkonto, lära sig att ringa videosamtal, ladda ner applikationer eller beställa hem mat online.

Vid hembesök är det viktigt att ha en fungerande internetuppkoppling. På kommunens träffpunkter finns Wi-Fi uppkoppling, där är det viktiga att komma ihåg att ta med sitt digitala verktyg som man vill ha hjälp med.

Kurser, aktiviteter och mycket mer

Framöver hoppas Hanna på att kunna anordna aktiviteter och kurser. Allt från att använda VR-glasögon till kurser i att betala fakturor digitalt. Förhoppningen är att många ska våga ta kontakt kring sina frågor och funderingar.

- Nu när hjälpen finns är det viktigt att våga höra av sig. Ingen fråga är för liten eller stor. Det går bra att fråga om allt. Jag försöker lösa allt jag kan, säger Hanna.

Relaterad information

Kontakt

Hanna Hedlund
Digital lots
Sektor vård och omsorg

0122-85430
hanna.hedlund@finspang.se