Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Finspång medverkade i Cykelkonferensen 2022

24-25 augusti deltog Finspångs kommun i Cykelkonferensen, Sveriges årliga mötesplats för cykelfrågor, för att berätta om hur man arbetar med att främja cykling i vår kommun.

Helena Wastesson på Cykelkonferensen i Värnamo 2022

Cykelkonferensen 2022

Cykelkonferensen är Sveriges stora årliga mötesplats för cykelfrågor och arrangeras av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Trafikverket. I år hölls konferensen i Värnamo och temat var hur cykeln kan bli en större del av vårt resande – både i vardagen och på fritiden. Finspångs kommun var inbjuden för att berätta om hur man arbetar med att främja cykling i vår kommun.

Motvikt till större kommuner

Varje år gör Cykelfrämjandet en studie som mäter och jämför kommunernas insatser för cykling under föregående år. År 2020 toppade Finspång rankingen bland mindre kommuner (upp till 50 000 invånare).

- Det uppskattas att ni presenterar ert arbete och ger inspiration till alla mellanstora och mindre kommuner som medverkar. Ofta är det storstadskommunernas arbete som syns mest. Ni är väldigt viktiga som motvikt till dem, säger Ulrika Palm, strateg för hållbar mobilitet hos Sveriges Kommuner och Regioner.

- Konferensen var mycket inspirerande och gav nya kontakter för vidare arbete. Det är roligt att Finspångs kommun har uppmärksammats och att vi har fått möjlighet att delta under de här dagarna för att berätta om vårt cykelfrämjande arbete, säger Helena Wastesson, trafikstrateg hos Finspångs kommun.

Hur främjar man cykling i Finspång?

 • Budskap
  Positiva budskap på cykelbanorna.
 • Hela resan
  Ett koncept som förenklar hela resan med cykelställ och pumpar vid knytpunkter och busshållplatser.
 • Projekt testcyklist
  Ett projekt där medborgare i Finspång ges möjlighet att låna en elcykel. Läs mer om testcyklist på sidan Cykla i Finspång:
 • Cykelvänligast - cykelvänlig arbetsplats
  Ett projekt som uppmuntrar arbetsplatser att bli mera cykelvänliga. Läs mer om Cykelvänligast på sidan Cykla i Finspång:
 • Mobilitetsveckan
  Finspångs kommun deltar årligen med olika aktiviteter under mobilitetsveckan för att främja hållbart resande.
Peppande budskap på cykelväg

Relaterad information

Här kan du läsa mera om Finspångs cykelprojekt

Kontakt

Helena Wastesson
Trafikstrateg
Planeringsenheten

0122-852 29
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång