Språk/Language

Finspång klättrar i näringslivsranking

Finspångs företagsklimat har förbättrats jämfört med 2018. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Svetsarbete

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Finspång tar ett kliv uppåt med 13 placeringar och ligger i årets ranking på plats 237 av 290.

– Det är positivt att det går åt rätt håll med de här frågorna. Men vi är långt ifrån nöjda med siffrorna i den här undersökningen. Det handlar om att ändra attityder och det tar tid, säger kommunstyrelsens ordförande Ulrika Jeansson (S).

I 2019 års enkät till företagarna, som delvis ligger till grund för Svenskt Näringslivs ranking, har Finspångs betyg förbättrats i nio av tolv frågor. Den största förbättringen gäller kommunpolitikers och allmänhetens attityd till företagande, samt tillgången till kompetens.

– Vi kommer att fortsätta arbetet med service och bemötande som pågår i kommunen. Vi behöver minska handläggningstiderna och öka tillgängligheten till våra tjänster. Vi har en resa framför oss men ser ljust på de möjligheter som vi har att utveckla Finspång tillsammans med näringslivet, säger Johan Malmberg, tillförordnad kommundirektör.

Kontakt

Ulrika Jeansson (S)
Kommunalråd/ordförande
Kommunstyrelsen

072-725 65 10
ulrika.jeansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Johan Malmberg
Kommundirektör
Ledningsstaben

0122-852 68
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång