Finspångs kommun

Språk/Language

Festligt firande av fritidshemmens dag

Tisdag 14 maj bjöd på blå himmel och strålande sol när barnen på Högalidskolans fritidshem firade Fritidshemmens dag.

Här ser man två händer som håller i en godispåse och en tvåöringspeng

En tvåörespeng byttes glatt mot lite godis

Under hela terminen har barnen jobbat med temat ”1920 – 2020” och dagen till ära så var alla fyra fritidspedagoger utklädda i tidstypiska kläder från 1920, 1950 1970 och 1980-talen.

Här ser man fyra glada fritidspedagoger

Fritidspedagogerna från vänster, Karin Andersson, Evelina Hårsmar, Emma Kronqvist Lundby samt Nathali Wastesson

Evelina Hårsmar, fritidspedagog, berättar att barnen och pedagogerna har sett fram emot den här dagen länge. Det kommer bli lite roliga tidstypiska aktiviteter, bland annat ska barnen få lyssna på musik från det gångna seklet och gissa vilket årtionde musiken är ifrån. Alla kommer dessutom få en liten 2-örespeng som man kan handla för i en liten kiosk, där det bjuds på sega råttor och PEZ-godisar (från åttiotalet för er som minns).

Mellanmål från svunna tider

Barnen kommer också att få ta kål på en pinata på och dessutom bjuds det på mellanmål i matsalen bestående av Skogaholmslimpa och Oboy. Också det ger en känsla av åttiotalet.
Varje år firas fritidshemmets dag, och på Högalidskolan har man de senaste åren arbetat med olika teman inför dagen, så som världen, Östergötland och de fyra elementen.

Här ser man en pinata med formen av en tablettask

En solig dag och en pinata som väntar på att öppnas, vad kan bli bättre?

Karin Andersson, fritidspedagog berättar att det är cirka 80 barn inskrivna hos oss på fritids och att de är ett härligt gäng.
Och det hördes att det var ett härligt gäng, barnens skratt och jubel över både musik och tvåörespeng klingade gott över Högalidsskolan, så där som det ska vara en härlig dag i maj.

Kontakt

Sofia Jardviken
Rektor
Högalidsskolan

0122-858 20
sofia.jardviken@finspang.se

Mertens väg 5, 612 40 Finspång