Finspångs kommun

Språk/Language

Feriearbetare satte färg på Nyhemsbron under sommaren

Det var i våras när personalen på arbetsmarknadsenheten började diskutera uppdrag för sommarjobbande ungdomar som idén om att måla om en bro i kommunen kom upp. Det visade sig att Nyhemsbron, som är kommunägd, var nedklottrad och behövdes snyggas till.

Medarbetare från Arbetsmarknadsenheten vid den nymålade Nyhemsbron.

Merita Ajrizaj och Dennis Hertz, medarbetare på Arbetsmarknadsenheten.

Målade tillsammans i sommarvärmen

Medarbetare på Arbetsmarknadsenheten och ungdomarna som feriearbetade under sommaren tog tag i projektet och målade bron i sommarvärmen i början på juni. Arbetet med att först tvätta bron, måla över med grå färg och slutligen göra de kreativa målningarna tog mellan två och tre veckor att slutföra.

Målningar som skiftar i färg, form och uttryck

Tanken var från början att målningarna skulle ha mandalaliknande mönster. Efter att ha testat sig fram togs beslutet att det var för pilligt och därefter fokuserade arbetsgruppen på att skapa olika färgglada, grafiska mönster i varierad form. Det var viktigt för arbetsgruppen att varje målning skulle skilja sig åt, men att det skulle finnas en röd tråd i uttrycket. Målningarna skiftar i färg och form och består av olika tekniker, som tejpning, målning med svamp och pensel.

- Vi tyckte att det var synd att låta det vara grått och tråkigt, och vi ville gemensamt bidra med lite färg, säger Merita Ajrizaj på Arbetsmarknadsenheten.

Målningar på Nyhemsbron

Ett uppskattat projekt

Det var en stor grupp som tog sig an arbetet att måla om bron, och arbetet uppskattades både av deltagare och förbipasserande.

- Det var jättekul att måla bron. Inte minst för alla glada förbipasserande som nämnde hur fint det blev, men även för ungdomarna som tyckte att det var ett roligt sommarjobb, säger Dennis Hertz på Arbetsmarknadsenheten.

- Våra feriearbetare har varit dom stora hjältarna i det här projektet. De har kämpat i värmen med måleriet och bidragit med energi och kreativitet, avslutar Merita.

Målningar på Nyhemsbron

Kontakt

Merita Ajrizaj
Arbetsledare
Arbetsmarknadsenheten

0122-85880
merita.ajrizaj@finspang.se

Ekedalsvägen 5, 612 44 Finspång