Finspångs kommun

Språk/Language

Familjekväll på Storängsskolan blev en succé

Tisdag 7 maj öppnade Storängsskolan sina dörrar för en händelserik familjekväll, där cirka 400 elever välkomnade sina familjer till en kväll full av gemenskap och aktiviteter.

Ryttare och ponny går längs med en stig med en fotbollsplan i bakgrunden.

Storängsskolans skolråd, ledning, personal och elevråd har tillsammans arbetat fram konceptet med familjekvällen. Det blev ett tillfälle för alla att mötas och ha trevligt tillsammans.

För elever och deras vårdnadshavare erbjöds möjligheten att utforska hela skolans lokaler, från klassrum till skolgård, och få en närmare inblick i skolans verksamhet.

- Det kändes så lyckat och det är roligt att se så många människor här, mer än vad man kunde drömma om, säger Marie Heiskanen Dahlström, vårdnadshavare och medlem i skolrådet.

Jonas Jolsta, en annan vårdnadshavare och aktiv i skolrådet, tillade:

- Det var verkligen en familjekväll; både barn och vuxna verkade ha väldigt trevligt.

Vimpel med texten Välkommen ovanför entré till skolan, samt en bild med informationsbord för besökare

Många roliga aktiviteter

Under kvällen erbjöds ett brett utbud av aktiviteter, både inomhus och utomhus, organiserade av skolans personal och skolråd. Föreningar höll i olika aktiviteter, medan elevhälsoteamet informerade om sin verksamhet. Eleverna fick även chansen att träffa representanter från räddningstjänsten och polisen, där eleverna ställde nyfikna frågor och visade intresse för de olika fordonen.

Familjekvällen på Storängsskolan blev inte bara en möjlighet för gemenskap och skolans presentation, utan också en minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

- Det var en fantastisk kväll! Tack till alla barn och vuxna som deltog, och tack till er som på olika sätt bidrog till att göra kvällen så lyckad, säger Sophie Thornestedt, rektor på Storängsskolan.

Relaterad information

Kontakt

Sophie Thornestedt
Rektor

0122-856 61
sophie.thornestedt@finspang.se

Fritidshem, drift, ekonomi och inköp

Virpi Dimander
Biträdande rektor
Storängsskolan

0122-858 64
virpi.dimander@finspang.se

Förskoleklass, årskurs 4-5

Camilla Lind
Biträdande rektor
Storängsskolan

0122-859 10
camilla.lind@finspang.se

Årskurs 1-3