Finspångs kommun

Språk/Language

Eva Svensson ny utbildningschef i Finspångs kommun

Eva Svensson är ny utbildningschef i Finspångs kommun. Närmast har Eva haft rollen som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen i Oxelösund.

Eva Svensson, utbildningschef Finspångs kommun.

Bred erfarenhet inom utbildning

-Jag är mycket stolt och glad över det kommande samarbetet med Eva och jag välkomnar henne i hennes nya viktiga uppdrag! Att alla barn i Finspångs kommun går ut med goda skolresultat är något som Eva och jag delar som målbild. Det är en förmån att få leda Finspångs kommun tillsammans med ledningsgruppen där Evas bidrag blir otroligt viktigt för hela vårt gemensamma samhällsuppdrag. Evas kompetens, erfarenhet och kloka person skapar goda förutsättningar för oss att fortsätta det goda arbetet i skolan som en plats där barn och unga kan forma sina liv, säger Johan Persson, kommundirektör.

Eva har tidigare arbetat i liknande befattningar i bland annat Göteborgs stad, Öckerö, Kumla och Botkyrka kommun, och kommer närmast från Oxelösund där hon haft rollen som förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.

-Med min breda erfarenhet inom utbildningsområdet vill jag bidra till en verksamhet som barn, elever, unga och vuxna känner en stolthet över och som förbereder dem för framtidens samhälle och fyller dem med framtidstro, säger Eva Svensson.

-För mig innebär uppdraget att leda processer framåt i Finspång som utbildningsort, för verksamhetens och kommunmedborgarnas bästa, att ständigt fokusera på; Vad är uppdraget? Hur kan vi tillsammans göra verksamheten mer effektiv och skapa en budget i balans. Jag har tidigare utvecklat strategiskt ledarskap för chefer där vi systematisk har lyft arbetsmiljö och kvalitetsarbete framåt tillsammans. Nu ser jag fram emot att få börja i Finspångs kommun 2024, avslutar Eva.

Tillträder 15 januari

Eva tillträder tjänsten den 15 januari. Tillförordnad utbildningschef, Rita Jönsson leder arbetet fram till dess och för att säkerställa en överlämning till Eva.

Vi hälsar Eva Svensson varmt välkommen till Finspångs kommun!

Kontakt

Johan Persson
Kommundirektör
Ledningsstaben

0122-859 86
johan.persson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång