Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Discgolfbanan på Arena Grosvad är öppen

Den nya discgolfbanan på Grosvadsområdet är öppen för spel. Stora som små motionärer är välkomna att spela frisbeegolf kostnadsfritt.

Discgolfkorg

Discgolfbanan startar vid campingen på Grosvadsområdet, och är kostnadsfri att använda. Den är nästan fyra kilometer och har 18 hål av varierande svårighetsgrad. Frisbee kan hyras för 30 kr/st i Medleys reception på Arena Grosvad, eller så tar man med sin egen frisbee.

Banan färdigställs i höst

Banan byggs i två faser, där den första fasen är klar. I höst kommer discgolfbanan att slutföras med skyltar, bänkar och soptunnor.

- Vi vill att banan används och nyttjas i sommar, även om inte alla detaljer är på plats, säger Fredrik Franzén, fritidsutvecklare i Finspångs kommun.

E-förslag och delaktighet

Discgolfbanan är resultatet av ett e-förslag som lämnades in till Finspångs kommun. Personerna som lämnade in förslaget har också varit delaktiga i utformningen av banan tillsammans med Finspångs kommun.

– Det är väldigt roligt att jobba med ett e-förslag tillsammans med engagerade personer, att vi kan göra det ihop. Jag tycker det har blivit ett bra resultat, avslutar Fredrik Franzén.

De som lämnat in e-förslaget samt varit med och utformat banan är Niklas Lindberg, Markus Rautio, Matthias Karlsson, Jonas Karlsson, Janne Koiranen, Adam Qwarfordt, Pontus Almén, David Andersson, Ola Pynnönen och Robin Levander.

En förening för gemenskap och utveckling

I samband med discgolfbanans öppnande har även Finspångs Discgolfklubb startats.

– Vi är tio medlemmar i dagsläget och vill förstås gärna bli fler. Tanken är att vi ska sköta banan och utveckla den, så att den blir bättre och bättre, säger Adam Qwarfordt till Norrköpings tidningar.

På Facebook och Instagram kan du följa Finspångs Discgolfklubb och ta del av information.

Kort fakta om discgolf / frisbeegolf

Discgolf (också kallat frisbeegolf) är en sport som spelas med en disc (frisbee). Målet är att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. Man har klarat ett hål när man har kastat discen i en discgolfkorg, även kallat kedjehål.

Kontakt

Robin Levander
Fritidsutvecklare
Kansli- och utvecklingsavdelningen

0122-850 11
robin.levander@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Medley Arena Grosvad

010-450 90 55
arenagrosvad@medley.se

Grosvadsvägen 5, 61241 Finspång