Finspångs kommun

Språk/Language

Bönergårdens badplats helt tillgänglighets­anpassad

För ett år sedan beslutades att Bönergårdens badplats skulle bli helt tillgänglighetsanpassad inför sommaren 2023. Nu står badplatsen redo med ny handikappramp och nygjord gångväg mellan parkering och bad.

Bönergården i Finspång.

Den nya handikapprampen vid Bönergårdens badplats.

- Det är glädjande att se hur bra allting blev. Vägen är bred och det gör att det är lätt att ta sig hela vägen från parkeringen ner till bad och toalett, utan hjälp. Rampen är rejäl och stabil och räcket gör att även äldre kan ta sig ner i vattnet på ett säkert sätt, säger fastighetsavdelningens tekniska förvaltare Ari Koivunen.

En badplats anpassad för alla

Vid natursköna Bönnerns strandkant, strax utanför Finspångs tätort, ligger Bönergårdens café och bad. Området har det mesta att önska; toaletter, kiosk och cafeteria och stora gräsytor för olika aktiviteter. Badplatsen har gott om plats och är numera även helt tillgänglighetsanpassad, vilket gör att alla kan ta sig ett dopp i vattnet.

Bönergårdens badplats

Ny handikappramp och gångväg

Efter sommaren 2022 fanns tecken på att den dåvarande handikapprampen behövdes bytas ut. En arbetsgrupp från Stiftelsen i Finspång tilsattes, med utgångspunkt att få den nya rampen på plats inför sommaren 2023. I samband med detta ville kommunen anlägga en tillgänglighetsanpassad gångväg mellan Bönergårdens parkering- och badplats. Under vårterminen genomfördes installationen av den nya rampen och gångvägen, som nu står redo för att ta emot badgäster under sommarmånaderna.

- Vi är nöjda över hur fint och bra det blev. Den nya rampen gör att personer med funktions­nedsättning kan ta sig ett dopp, men även äldre personer kan ta sig ner till vattnet tryggt och säkert, säger Göran Holmén, representant för arbetsgruppen Bönergården.

Gångväg mellan parkering och badplats.

Delar av gångvägen som går från parkeringen ända ner till badet.

Kontakt

Ari Koivunen
Enhetschef Teknisk drift
Fastighetsavdelningen

0122-854 48
ari.koivunen@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång