Finspångs kommun

Språk/Language

Observera!
Detta är en äldre eller arkiverad nyhet vilket kan innebära att informationen inte längre är aktuell.

Note!
This is an older or archived news article, which may mean that the information is no longer current.

Bäst i länet på friluftsliv

I år 2019 är Finspång på plats 16 i hela landet och är bäst i Östergötland när Naturvårdsverket utser Sveriges bästa friluftskommun.

barn åker kanot

Varje år delar Naturvårdsverket ut utmärkelsen Sveriges friluftskommun. Priset delas ut för att stimulera och uppmuntra kommunernas arbete med friluftsliv.

För att få utmärkelsen ska kommunen arbeta långsiktigt med friluftsliv. Kommunerna ska visa upp och genomföra friluftslivet på ett sådant sätt att det blir enkelt för kommuninvånarna att välja en aktiv fritidssysselsättning utomhus.

Utmärkelsen Sveriges friluftskommun baserar sig på en årlig undersökning om kommunernas arbete med friluftsliv. I undersökningen ställer man frågor om planering för friluftsliv, information och samarbete om friluftsliv samt aktiviteter för friluftsliv.

Finspång på plats 16 i landet

Finspång tog sig i år in på 16:e plats i hela landet och är där med den kommun i Östergötland som är bäst på friluftsliv enligt Naturvårdsverkets undersökning.

-Vi har medvetet satsat på att bli en bra friluftskommun utifrån ett folkhälsoperspektiv, berättar Ulrika Jeansson (S) som är kommunstyrelsens ordförande och även ordförande i folkhälsorådet.

-Det känns otroligt kul och som ett bevis på att allt det arbete vi lägger ner tar åt oss rätt håll. Nu ska vi fortsätta att utveckla vårt arbete för att ta oss hela vägen till toppen, säger Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare i Finspångs kommun.

Kontakt

Robin Levander
Fritidsutvecklare
Kansli- och utvecklingsavdelningen

0122-850 11
robin.levander@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång