Finspångs kommun

Språk/Language

Återbruket - där gamla saker får nytt liv

Återbrukets verksamhet har funnits i ett par år men har nu fått nya lokaler på De Beschevägen 3. Här kommer en arbetsstudio och butik för återbrukade produkter öppna i början av 2024.

Fågelholkar producerade på återbruket i Finspång.

Fågelholkar och träsnide som är tillverkade på återbruket.

En stöttande verksamhet

Återbruket är en del av Samordningsförbundet Öst och dess syfte är att stötta personer som står utanför arbetsmarknaden men som vill bli redo för studier och arbete. Hos återbruket kan deltagarna förbereda sig genom att dyka ner i arbete med kreativa, roliga och handfasta projekt.

- Att vara på återbruket har gett mig social kompetens, fysisk och psykisk träning, rutiner och hoppfullhet, säger en deltagare vid återbruket.

Ljusstakar och dekorationer tillverkande på återbruket.

Ljusstakar och dekorationer tillverkande på återbruket.

Gör nytt av gammalt­

På återbruket används endast återvunnet material som deltagarna sedan skapar nya saker av, så kallad Up cycling. Alla former av gammalt och överblivet material används. Allt från gamla möbler, tyger, till färg och andra material. Av materialet skapar deltagarna nya saker. En gammal plåtburk kan till exempel bli en ny lampa, återbrukat trä kan bli en fågelholk – möjligheterna är många.

Emil Björk och Anette Jarme, koordinatorer på återbruket.

Emil Björk och Anette Jarme, koordinatorer på Återbruket, ser fram emot öppning i början av 2024.

Öppnar i början på nästa år

I början av 2024 kommer återbrukets arbetsstudio och butik, på De Beschevägen 3, öppna. Hit kan du komma och fynda återbrukade produkter. Varmt välkommen!

Kontakt

Eva Sicko Andersson
Enhetschef
Arbetsmarknadsenheten

0122-85503
ewa.sicko-andersson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång