Finspångs kommun

Språk/Language

Årets Företagare 2024 är utsedd

Under torsdagen korades Årets Företagare 2024, och vinnaren blev Sonstorps Mekaniska AB. Organisationen Företagarna, som delar ut priset, var på plats tillsammans med representanter från Finspångs kommun för att gratulera.

Sonstorps Mekaniska AB blev årets företagare 2024.

Patrick Sandberg och Mikael Abrahamsson från Sonstorps Mekaniska AB tog emot pris för Årets Företagare 2024.

Vinnare - för andra gången

Det är andra gången som Sonstorps Mekaniska AB får denna utmärkelse; första gången var 1993. Alla medarbetare på Sonstorps Mekaniska var samlade i företagets matsal på torsdagseftermiddagen när de överraskades av Företagarna och representanter från Finspångs kommun. Kommunfullmäktiges ordförande, Ulrika Jeansson, överlämnade blommor samt en tavla målad av Marie Åkerlund som en del av firandet.

Motivering

Juryns motivering till Årets Företagare, Sonstorps Mekaniska AB:

"Framgångsrik företagsduo i andra generationen som kompletterar varandra och visar prov på ansvarsfull, hållbar och lönsam utveckling, för att ta företaget in i framtiden. I en hårt konkurrensutsatt bransch har duon med stort engagemang, entreprenörskap och flexibilitet hittat sin nisch där teknisk utveckling och spetskompetens är ett måste. Det är en otrolig tillgång att ha dessa framgångsrika företagare etablerade på landsbygden i vår kommun och som därmed skapar goda möjligheter för sina anställda att verka i en bra landsbygdsmiljö. Patrick Sandberg och Mikael Abrahamsson är mycket väl meriterade företagare för utmärkelsen Årets Företagare i Finspång."

Om Sonstorps Mekaniska AB

Sonstorps Mekaniska AB grundades 1963 som ett enmansföretag och sysselsätter idag cirka 45 personer. Företaget fokuserar på licenssvetsning av stora balkkonstruktioner, lyftverktyg samt tryckkärl.

Läs mer om Sonstorps Mekaniska AB via länken nedan:

Relaterad information

Kontakt

Ulrika Jeansson (S)
Ordförande
Kommunfullmäktige

072-725 65 10
ulrika.jeansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång