Språk/Language

Ann-Christin Ahl Vallgren ny ekonomichef

2 september tillträder Ann-Christin Ahl Vallgren tjänsten som ekonomichef efter Anette Asklöf.

Ann-Christin Ahl Vallgren ny ekonomichef 3 september 2019

Anette Asklöf går vidare mot nya utmaningar inom kommunen som biträdande kommundirektör och lämnar därför över rollen som ekonomichef till Ann-Christin Ahl Vallgren. Ann-Christin har en lång och trogen tjänst inom Finspångs kommun bakom sig. Hon arbetar just nu som verksamhetschef för särskilda boende inom vård och omsorg och innan dess som utvecklingsstrateg inom vård och omsorg.

-Jag är känner mig glad och tacksam för att ha erbjudits tjänsten som ekonomichef i Finspångs kommun. Att få möjlighet att vara med och bidra i Finspångs kommun känns som ett stort ansvar med många utmaningar men framför allt med stora möjligheter, säger Ann-Christin.

-Det känns roligt och stimulerande att arbeta med så många duktiga medarbetare. Framtiden kommer att kräva en del nya tankesätt och utveckling för att kunna hänga med i en föränderlig omvärld, främst utifrån kompetensförsörjning, digitalisering, begränsade ekonomiska resurser och inte minst utifrån ökade krav och behov från våra medborgare. Helhetssyn är viktigt. Att få till en bra ekonomi samtidigt som hög kvalitét och stor kundnytta är något jag brinner för, fortsätter Ann-Christin.

Lång och trogen tjänst inom Finspångs kommun

Ann-Christin började i Finspångs kommun 1994 och har arbetat som ekonom i mer än 10 år inom kommunens olika verksamheter, allt ifrån skola, förskola, kultur, vård och omsorg och social omsorg. Hon har även hunnit med några år som ekonom i Norrköpings kommun. Något Ann-Christin värderar högt på meritlistan är det förbättringsprojekt som hon var med och genomförde inom hemtjänsten. Projektet bidrog till hemtjänsten gick från miljonförluster till överskott samtidigt som kvalitén höjdes.

-Jag tycker om att utveckla och effektivisera verksamheter med målet att förbättra för våra medborgare, brukare och personal, avslutar Ann-Christin.

Kommundirektör Johan Malmberg känner sig trygg med rekryteringen av Ann-Christin och ser vinning med hennes långa erfarenhet inom kommun,

-Jag är väldigt glad att Ann-Christin har tackat ja till uppdraget som ekonomichef för Finspångs kommun. Hon har en lång, gedigen erfarenhet och är nyfiken vilket jag tror ger bra förutsättningar att lyckas inom uppdraget. Att Anette finns kvar i organisationen gör också att vi kan ta del av hennes erfarenhet och kunskap vilket kommer ge en bra övergång till Ann-Christin, säger Johan.

Kontakt

Johan Malmberg
Tillförordnad kommundirektör

0122-852 68
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång