Språk/Language

Språkutvecklare

Publicerad: 23 september 2021
Sista ansökningsdag: 21 oktober 2021

Arbetsuppgifter

Ett starkt språk är en viktig grund för barns möjligheter att lyckas i livet. Kompetens hos lärarna i läsinlärning blir viktig, för att på bästa sätt möjliggöra en god läsutveckling hos eleverna. För att utveckla läsfärdigheten behövs övning. Finspångs kommun startade ett språkutvecklande projekt 2016. Vill du vara med och fortsätta att driva utvecklingen framåt? För bästa resultat har vi insatserna redan i förskoleklass och systematiskt upp i årskurs 1.

Vi söker en självständig erfaren pedagog som helhjärtat vill vara med och främja elevers språkutveckling i kommunen. Vår utgångspunkt är Bornholmsmodellen. Du kommer att arbeta med språkutvecklande aktiviteter i mindre elevgrupper tillsammans med ordinarie personal. Du kommer att tillhöra språkteamet som ingår i kommunens Centrala barn- och elevhälsa.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare, grundskollärare, speciallärare eller specialpedagog med genuint intresse för språk och kommunikation.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du är en trygg och varm person. Du är idérik, tålmodig och har lätt för att kommunicera med barn och vuxna. Du har mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att ta egna beslut. Du har god förmåga att organisera och samordna aktiviteter i verksamheten samt bidrar till en god arbetskultur. Vi söker dig som kan stärka barns tilltro till sin egen förmåga att lära.

Erfarenhet krävs. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och elever.
Önskvärt att du har kunskap om språkutveckling, gärna med erfarenhet av Bornholmsmodellen.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

 

 Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 20211101
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 21 oktober 2021

Kontakt

  • Marie Doverhag
    012285625