Språk/Language

Vård och omsorg söker projektledare - nytt verksamhetssystem

Publicerad: 12 oktober 2021
Sista ansökningsdag: 26 oktober 2021

Vill du vara med och ta dokumentationen i vård och omsorg, LSS- och SoL psykiatriverksamheterna till en helt ny nivå? Gillar du förbättringsarbeten och allra helst vara den som driver arbetet framåt? Då har vi ett uppdrag för dig!

Sektor vård och omsorgs samtliga verksamheter tillsammans med LSS- och SoL psykiatriverksamheterna i Sociala omsorgssektorn är mitt i införandet av ett nytt verksamhetssystem, Lifecare. Nuvarande projektledare kommer inte kunna slutföra projektet på grund av föräldraledighet.

Att vara projektledare för införandet av ett nytt verksamhetssystem kräver samverkan mellan flera olika verksamheter, systemförvaltare och andra funktioner så som IT-avdelning och leverantör (Tieto). Parallellt med införandet av Lifecare pågår andra uppdrag och förbättringsarbeten som synkroniseras för att ge bäst effekt i verksamheterna.

Som projektledare planerar, leder och styr du projektet. Du skapar ett kreativt arbetsklimat bland deltagarna i projektet och stimulerar till nytänkande. Som projektledare samordnar du de olika uppdrag och arbetsuppgifter som ingår i projektet. Projektledarens roll är också att ha kontroll över hur projektet fortlöper och kunna sätta in åtgärder om så behövs. Men viktigast av allt - att leda samtliga involverade att nå mål och syfte med projektet.

Till din hjälp har du en projektgrupp och ett antal arbetsgrupper. Du har kontinuerliga avstämningar med styrgruppen.

Vi tror att DU som projektledare har följande förmågor:

Är en god organisatör och skicklig på att multitaska Du har en organisatorisk förmåga och kan hantera flera uppdrag och uppgifter samtidigt.

Du kan ta kommandot och leda ditt team Du är en god ledare som har förmågan att inspirera deltagarna, måla upp en vision om vart man är på väg och vara tydlig med de utmaningar som finns och hur man ska hantera dem.

Kommunicerar tydligt Du är effektiv och tydlig i din kommunikation. Som projektledare behöver du hela tiden försäkra dig om att alla som påverkas av och är delaktiga i projektet har förstått vad som förväntas av dem. Du behöver också kunna avgöra vilken information som ska gå ut när, och till vem.

Har koll på detaljerna Detaljer, stora som små, kan vara avgörande för projektets resultat.

En snabb problemlösare Alla projekt stöter på problem. Då gäller det att snabbt identifiera och åtgärda dem.

Kan tekniken Det är en fördel om förkunskap finns i Procapita och Lifecare.

   Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde: Efter överenskommelse
Lön: Enligt avtal
Sök jobbet senast: 26 oktober 2021

Kontakt

  • Maria Frisäter
    0122-85899