Språk/Language

Förskollärare tillsvidare Hårstorps förskola tillträde 210101

Publicerad: 16 september 2020
Sista ansökningsdag: 16 oktober 2020

 Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med kollegor, där vi strävar efter att arbeta Reggio–Emilia–inspirerat och där vi också ser det som viktigt att vi trivs och har roligt tillsammans.

Du som förskollärare ansvarar tillsammans med dina kollegor att utbildningen på förskolan utgår från de mål och riktlinjer som finns vår läroplan gällande normer och värden, utveckling och lärande, barns inflytande, samverkan förskola/hem, samverkan skola och det kvalitetsarbete som skall bedrivas på förskolan.

Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor och kompetenser. Du har erfarenhet och/ eller intresse av pedagogisk dokumentation.

Hos oss får du möjligheten att arbeta tillsammans med positiva, utbildade pedagoger och en grupp nyfikna, vetgiriga barn.

Hårstorps förskola ligger i den östra delen av kommunen, i ett naturskönt område i närhet till både skog och sjö.

Förskolan har sex hemvister och ett tillagningskök, där vår kokerska lagar maten. Flertalet av barnen äter i vår matsal för att möjliggöra mer pedagogiska ytor i övriga miljöer, men också för att skapa möten mellan barn och pedagoger. Barnen är indelade i åldershomogena grupper och hemvisterna är utformade så att de stimulerar och utmanar varje barns behov av utveckling.

På förskolan finns flera ateljéer, bygg-rum, bibliotek, snickar-rum, musikrum och rörelse-sal. Förskolan har tre härliga utegårdar som alla använder.             

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare, som vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet och är intresserad av att arbeta Reggio-Emilia-inspirerat.

Vi ser gärna att du har kännedom om Reggio-Emilia-filosofin samt tycker att detta förhållningssätt känns inspirerande och utvecklande.

Som förskollärare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta individer.  Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till mig! Vi ser fram emot din ansökan!

Christina Lundqvist

Förskolechef

Tel. 0122-85602 Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 210101
Lön: månadslön
Sök jobbet senast: 16 oktober 2020

Kontakt

  • Christina Lundqvist
    0122-85602

Facklig företrädare:
  • Maria Klavestrand, Lärarförbundet
    0122-85253