Språk/Language

Förskollärare tillsvidare heltid till Metallens Förskola tillträde 21-01-01

Publicerad: 15 september 2020
Sista ansökningsdag: 5 november 2020

Om jobbet

Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare, barnskötare och beteendevetare.

Metallens förskola ligger i västra delen av centralorten med närhet till grönområden, sjö, lekplatser och bibliotek. Förskolan erbjuder barnen en inspirerande och föränderlig lek- och lärmiljö både inomhus och utomhus. Förskolan består av fyra avdelningar med tillagningskök, ateljéer, två egna förskolebibliotek och många mötesplatser.

Arbetet sker projekterande med pedagoger som utmanar och integrerar med barnen här och nu och  med fokus på kunskaper och förmågor för livet utifrån förskolans läroplan.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du, tillsammans med dina kollegor, att utbildningen bedrivs utifrån förskolans läroplan och övriga styrdokument

Du strävar i ditt arbete mot de mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan och bidrar i det kvalitetsarbete som bedrivs på förskolan.

Förskolan arbetar projekterande och använder pedagogisk dokumentation för att synliggöra och vidareutveckla barns lärprocesser. Pedagogisk dokumentation används även för att analysera och utveckla pedagogens bidrag och lärmiljön. Vi ser att en föränderlig lärmiljö, ute och inne, är betydelsefull för att inspirera barnen till kreativt skapande och lek.

Du kommer att arbeta 40-timmar vecka, vilket innebär att planering, reflektion och möten läggs inom schematiden. Alla pedagoger på Metallen ingår i nätverk där pedagoger ges möjlighet att diskutera pedagogiska mål och ”kullerbyttor” utifrån verksamhetens prioriterade mål, litteratur och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska utbildning. Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge våra barn en trygg,  kreativ, lärorik och positiv tid hos oss Du har ett professionellt förhållningssätt, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med tydlig förankring i uppdraget. Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som förskollärare. Du vill samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att vi är många i ett arbetslag, där vi kompletterar varandras förmågor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation och har en drivkraft att skapa och utveckla pedagogiska lärmiljöer.

Välkommen med din ansökan! Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 21-01-01
Lön: månadslön
Sök jobbet senast: 5 november 2020

Kontakt

  • Pernilla Möller Andersson
    0122-85589

Facklig företrädare:
  • Maria Klavestrand, Lärarförbundet
    0122-85253