Språk/Language

Lärare till träningsskolan med möjlighet till försteläraruppdrag

Publicerad: 17 september 2020
Sista ansökningsdag: 20 november 2020

Beskrivning

Nyhemsskolan är en mångkulturell skola som kännetecknas av stort engagemang. All personal ser möjligheter att tillsammans med eleverna skapa en god lärmiljö som präglas av trygghet och trivsel. På Nyhemsskolans särskola går det ca 45 elever i årskurserna 1-9, varav 18 elever går i träningsskolan. Vi söker nu en lärare till träningsskolan.

Sektor utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och ungdom ryms även myndighetskontor IFO och socialtjänstverksamhet för barn, unga och familjer. Här finns det samlade barn- och ungdomsstödet, familjeteam, ungdomshälsa och viss fritidsverksamhet. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling. Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för undervisning i ämnesområden på träningsskolan med förekommande läraruppgifter enligt läroplanen. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med lärare och assistenter.
Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa inom träningsskolan. Även du som är behörig lärare inom grundskolan och är intresserad och nyfiken på särskolan som skolform är välkommen att söka tjänsten.

Du är en tydlig ledare som är väl förtrogen med skolans läroplan. Ditt ledarskap i klassrummet bottnar i tron att alla elever vill och kan utvecklas. Du har eleverna och elevernas lärande i fokus och har en övertygelse om att alla kan och vill utvecklas. Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig och respektfull. Du har stor förmåga att samverka både med elever, föräldrar och kollegor. Du är öppen för olika arbetssätt och är flexibel i arbetet med andra. Vi vill att du ser möjligheter i förändringar och har ett positivt och tillmötesgående förhållningssätt samt att du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är van vid att samarbeta i arbetslag, värdesätter kollegialt lärande och har en positiv elevsyn.

Villkor
Stor vikt läggs på personlig lämplighet. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2021-01-04 eller enligt överenskommelse
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 20 november 2020

Kontakt

  • Ida Withell
    012285947

Facklig företrädare:
  • Maria Klavestrand, Lärarförbundet
    0122-85253