Språk/Language

Vill du vara fastighetsstrateg i regionens bästa fastighetsavdelning?

Publicerad: 14 september 2020
Sista ansökningsdag: 4 oktober 2020

Finspång är en kommun i kontinuerlig tillväxt som i dag har ca 21 500 invånare. Vår målsättning är att vi är minst 30 000 år 2035. I kommunen är vi 1 800 anställda som kontinuerligt arbetar för att möta vår framtida tillväxt samtidigt som vi erbjuder dagens invånare, en bra barnomsorg, skola, vård, social omsorg samt samhällsservice.
Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Fastighetsavdelningen är placerad på sektor samhällsbyggnad som även inrymmer planerings- och exploateringsfrågor, räddningstjänst, miljö- och bygglov, transportenhet, lokalvård samt all mat till kommunens verksamheter.
Vår framtid vill vi göra hållbar, miljö- och klimatmässigt, socialt samt ekonomiskt.

Att ha effektiva fastigheter som utgår från våra verksamheters behov är vårt överordnande mål som nybildad fastighetsenhet. För att lyckas med detta behöver vi vara kompetenta, lyhörda, ansvarstagande och ha en förmåga att se helheter och skapa förtroendeingivande samarbeten.
Känner du dig hemma i denna beskrivning är du sannolikt den kollega vi söker.

Arbetsuppgifter

Som fastighetsstrateg hos oss har du ett ansvar för kommunens övergripande fastighetsstrategier. Du är kommunens motor och tillsammans med enheten arbetar du fram välavvägda och välunderbyggda lokalstrategier samt genomför fastighetsutredningar. Avsikten är att det skall resultera i att kommunens verksamheter har ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler. Ditt viktigaste bidrag är att skapa god framförhållning. Rollen innefattar både strategiska uppdrag och i viss mån förvaltarfrågor. Inom förvaltarrollen är du ett stöd till kommunens verksamhetsansvariga som är våra kunder samt medverkar i de projekt som behövs för att utveckla fastigheterna.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt uppdrag bör du utmanas av att leverera vassa analyser och träffsäkra prognoser, se möjligheter med en välgrundad struktur. Utifrån ditt intresse för såväl omvärld som inre behov är du en viktig motor i att utveckla processer, metoder och arbetssätt. Du har förmågan att kommunicera och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer. I denna roll passar det bra att ha en akademisk utbildning inom ekonomi, juridik, fastighetsförvaltning, byggnadsingenjör eller liknande. Tjänsten förutsätter att du har en god analysförmåga med helikopterperspektiv, förståelse för lagstiftningar och ett intresse för utveckling. God datorvana är en förutsättning för arbetet.

Att ha arbetat i en politiskt styrd organisation är meriterande. Körkort är ett krav.
 

Villkor

Enligt kollektivavtal

Intervjuerna sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

 

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 4 oktober 2020

Kontakt

  • Tobias Andersson, fastighetschef
    0122-85693
  • Fredrik Björkman, fastighetsstrateg
    0122-85534

Facklig företrädare:
  • Eva Jägerhed, Vision
    0122-85720