Språk/Language

Handledare Daglig verksamhet

Publicerad: 26 juni 2020
Sista ansökningsdag: 26 juli 2020

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en strukturerad och driven handledare till daglig verksamhet.

Daglig verksamhet är en insats enligt LSS som ger rätt till sysselsättning för personer i yrkesverksam ålder som inte arbetar eller utbildar sig. Uppdraget består i att erbjuda meningsfull sysselsättning och personlig utveckling. Dina arbetsuppgifter är att handleda och stödja dessa personer i deras dagliga arbete. Det krävs att du på ett pedagogiskt sätt, kan leda personer i deras utveckling och se varje individs förmåga och utvecklingspotential.

Verksamheten vänder sig till personer med grav funktionsnedsättning. Idag erbjuds brukare stimulans och utmaningar i olika former som t.ex. skapande, musik samt olika rum för sinnesstimulering. Omvårdnadsarbete ingår i tjänsten.

Du ingår i en mindre arbetsgrupp som arbetar nära varandra. Dokumentation sker enligt gällande rutiner där genomförandeplanen är ett levande dokument. Det krävs att du är flexibel och kan skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du söker aktivt meningsfulla och givande uppgifter till brukarna utifrån deras intresse och förmåga. Då några av brukarna inte är hörande är det viktigt att du tecknar. Du har teoretisk och praktisk erfarenhet att arbeta med tydliggörande pedagogik.

Kvalifikationer

Grundutbildning är omvårdnadsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning alt. Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Övriga krav:

-        Erfarenhet av arbete med personer med grava funktionsnedsättningar

-        Kunskap om samt arbetat med tydliggörande pedagogik

-        Tecken som stöd

I övrigt meriteras kompetens/erfarenhet om ett salutogent förhållningssätt, låg-affektivt bemötande samt B-körkort.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

 Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 26 juli 2020

Kontakt

  • Karin Sjöberg
    0122-858 79

Fackliga företrädare:
  • Eva Jägerhed, Vision
    0122-85720
  • Annelie Olsson, Kommunal
    0122-85714