Språk/Language

Timvikarier till Bemanningscentralen

Publicerad: 26 mars 2020
Sista ansökningsdag: 18 juni 2020

Beskrivning

Du behövs. Var med och gör skillnad!

På grund av ökad arbetsbelastning och en ökad frånvaro med anledning av coronaviruset behövs nu ytterligare personal som kan gå in och arbeta med kort varsel. Finspångs kommun söker personer som är intresserade av vård- och omsorgsarbete.

Arbetsuppgifter där du behövs

Särskilt boende
På våra vårdboenden och demensboenden hjälper du brukaren med omvårdnad, de vardagliga sysslorna och andra behov som uppstår. Du arbetar tillsammans med annan personal och det är viktigt att du kan samarbeta och ta egna initiativ i arbetet. Boendena har personal dygnet runt och det finns gemensamma utrymmen som kök och dagrum.

Möt våra medarbetare Chris, Catrine och Petter på Storängsgårdens vårdboende och Tegelbackens demensboende.


Hemtjänst
Att arbeta inom hemtjänst innebär att du går hem till kunden i dennes hem och hjälper kunden med de behov som varje kund har beslut om. Insatserna bygger på frivillighet och är utformade så att de bidrar till att kunden kan leva ett så normalt liv som möjligt. Arbetet innebär att du har mycket eget ansvar och du arbetar ofta självständigt med hjälp av en planering för dygnet. Körkort är ett krav i några hemtjänstgrupper.

Möt våra medarbetare Frida och Magnus på Hällestad hemtjänst.


Gruppbostäder/Servicebostäder/Psykiatriboende
Bostäder med särskild service för vuxna är anpassade för personer med funktionsnedsättning. Som vårdare/skötare är du delaktig i brukarens aktiviteter, det anordnas dagsutflykter till sevärdheter och andra evenemang. Arbetsuppgifterna inom dessa boenden är att ge stöd och service till brukaren utifrån brukarens behov. Det kan gälla personlig omvårdnad och vardagliga sysslor så som städ, tvätt och inköp. Samtliga boenden är bemannade dygnet runt med antingen sovande jour eller vaken natt. På vissa enheter är teckenspråk ett krav.

Möt våra medarbetare Eva och Anette på Hårstorps gruppbostad och Bävervägens servicebostad.


Personlig assistans
Att arbeta som personlig assistent innebär att du är ett stöd i brukarens vardag så att personen i fråga kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Du hjälper brukaren med vardagliga sysslor som personlig hygien, av- och påklädning, att inta måltider och mycket mer. Arbetsplatsen är brukarens hem.

Daglig verksamhet

Det finns flera dagliga verksamheter runt om i kommunen, alla med olika inriktningar. I våra dagliga verksamheter ger du stöd och service till brukare utifrån deras eget behov. På så sätt skapar du förutsättningar för våra brukarna att växa och utvecklas utifrån sin egna vilja och motivation. Arbetet är förlagt dagtid på vardagar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har fyllt 18 år och som gillar att arbeta med människor och har en god samarbetsförmåga. Som person är du engagerad, flexibel, och ansvarsfull. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska kunna läsa och kommunicera på svenska för att tillgodose den information som ingår i ditt arbete.

Du behövs så snart som möjligt, varmt välkommen att skicka in din ansökan omgående!

Övrig information

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.


I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

#jobbjustnu

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde: 2020-04-01
Lön: Timlön
Sök jobbet senast: 18 juni 2020

Kontakt

  • Johanna Carlberg
    0122-85499
  • Anna-Therése Aldrév
    0122-85491

Facklig företrädare:
  • Frida Nyberg
    0122-85270