Finspångs kommun

Språk/Language

Daniel Cakar, Enhetschef

Daniel Cakar_Enhetschef

Daniel Cakar berättar om sin roll som enhetschef för hemtjänsten inom vård och omsorg och att det bästa med hans roll handlar om att skapa rätt förutsättningar för hans medarbetare.

Varför valde du att arbeta som enhetschef inom vård och omsorg?

Jag har alltid, under min uppväxt, brunnit för att hjälpa människor och samtidigt haft ett intresse för ekonomi. Som enhetschef inom äldreomsorgen kombineras dessa egenskaper med ständiga utmaningar och där jag får växa i mitt ledarskap. Och, anledning till varför det blev enhetschef inom äldreomsorgen var på grund av att jag under min studietid fick ett sommarvikariat som enhetschef för hemtjänsten. Jag hade turen att få, min nuvarande kollega, Emma Rosén som handledare vilket gjorde det lättare för mig att klara av arbetsuppgifterna. Därefter fanns det en ledig tjänst som jag valde att söka och fick då en tillsvidare anställning och är fortfarande kvar 2,5 år senare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa i mitt arbete handlar dels om att skapa rätt förutsättningarna för mina medarbetare, där jag försöker motivera och vägleda så gott som det går med ett nära ledarskap, och dels att ta sig an nya utmaningar, såsom att hänga med i utvecklingen av den digitala transformationen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

En typisk arbetsdag har alltid ett möte inbokat på schemat. Det kan till exempel vara ett möte med kollegor, medarbetarna eller också externt. I det dagliga arbetet handlar det också om att bemöta frågor som rör de äldre, det kan vara samtal från anhöriga, meddelande från biståndshandläggare eller också kan de äldre själva ringa och ställa ett par frågor. Jag har också ett nära samarbete med samordnare där vi till största del pratar schema, planering och sjukfrånvaro. En typisk arbetsdag innefattar också en del administrativt där mejlhantering är i störst fokus.

Vad krävs för att jobba som enhetschef?

Tre egenskaper i min mening en enhetschef behöver är att vara lösningsfokuserad, ha tålamod och kunna ha många bollar i luften.

Hur är det att arbeta i en kommunal verksamhet?

Det fungerar bra och vi har en god och nära samverkan i kommunen.

Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?

Att skapa rätt förutsättningar till medarbetare som i sin tur gör allt för att få en så god äldreomsorg som möjligt för våra äldre gör mitt arbete meningsfullt och viktigt.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång