Språk/Language

Testa att orientera!

I sommar kommer världens största orienteringstävling hit till Finspång och självklart ska du passa på att testa att orientera!

Två orienterare springer i skogen.

O-Ringen har cirka 20 000 deltagare och består av fem dagars tävlande för alla:, ung som gammal, nybörjare som elit. För dig som är nybörjare finns det orienteringsskola ute på arenorna där du kan lära dig grunderna i orientering med hjälp av våra duktiga instruktörer som också hjälper dig att välja rätt nivå. Det finns banor för alla!

Orienteringsskola

O-Ringen erbjuder tillsammans med Bagheera en orienteringsskola vid Arena Grosvad. Den vänder sig i första hand till nya orienterare, gammal som ung, som vill lära sig grunderna i orientering. Även före detta orienterare som behöver fräscha upp sina orienteringskunskaper är välkomna!

I orienteringsskolan kommer du få gå igenom allt som behövs och är viktigt för att våga ge sig ut på åtminstone en lätt bana under O-Ringen. Instruktörerna kommer då att följa dig till start och hjälpa dig iväg. Finns det gott om personal kan de till och med följa med ut i skogen om det skulle kännas som att det behövs. När du har kommit i mål har du möjlighet att berätta hur du haft det, visa hur du har gått och kanske få ett eller annat tips.

Var och när?

För vem: Alla över 9 år.
Vad ingår: undervisning, lärohäfte och uppföljning
Plats och tid: Orienteringsskolan har ett tält vid alla etapper på O-Ringens arenor Arena Grosvad och Yxbacken och finns i anslutning till deltagarservice. Drop-in är klockan 9-15 men om du vill testa en bana gäller sista starttid klockan 13:30. Varje dag klockan 10:30 är det en samling med allmän genomgång.
Pris: Kostnadsfritt