Språk/Language

O-Ringen börjar i Finspång!

De två första tävlings­dagarna är förlagda runt Loreberg och Grosvad i Finspång. Tävlings­området erbjuder allt från gammel­skog till häll­marker och vackra moss­marker. Arena Grosvad som är tävlings­arenan båda dagarna är även till vardags Finspångs största idrotts- och rekreations­område.

Välkommen till Finspång och Arena Grosvad!

Finspångs SOK och många andra föreningar har en fantastisk verksamhet och vi är stolta över vår idrottshistoria och våra tidigare stjärnor. I Finspång växte till exempel Sveriges första majorvinnare i golf upp, Liselott Neuman, som vann US Open 1988. Finspångsimmarna Bengt Baron och Per Arvidsson bärgade guld i Moskva-OS. På orten finns en stark bandytradition och det har även smittat av sig till innebandyn som haft lag i högsta serien. Ett livaktigt föreningsliv och en medveten satsning på arenor har gett resultat.

Löpare springer över bro i slottsparken.

För 400 år sedan köpte industrimannen Louis De Geer Finspongs Bruk som han utvecklade och vi är även stolta och påminns varje dag om vår industrihistoria. I Finspång finns verksamheten kvar och i dag bidrar bland andra brukets efterföljare Siemens, Gränges och Sapa till många arbetstillfällen. Industriarvet utvecklades senare av företagsledare Curt Nicolin vars minne lever kvar genom det moderna gymnasiet som bär hans namn och som säkrar framtida teknikkompetens. I centrum finns en blandad miljö med vatten, barockslott, bruksbebyggelse och parker att strosa runt i.

Gymnastik vid Ålsjön Regna i Finspångs kommun

Vill du svalka dig efter målgången kan du välja någon av våra 368 sjöar för ett dopp eller varför inte ta en tur till Rejmyre där Sveriges äldsta glasbruk finns som fortfarande producerar vackra glasföremål.

Mycket välkommen att bo och uppleva Finspång och våra omgivningar under O-Ringen 2019!

Berit Martinsson, kommunfullmäktiges ordförande
Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande

Kontakt

Fredrik Franzén
Fritidsutvecklare
Utvecklings- och näringslivsavdelningen

0122-850 45
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Berit Martinsson (S)
Ordförande
Kommunfullmäktige

070-675 48 01
berit.martinsson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Ulrika Jeansson (S)
Kommunalråd/ordförande
Kommunstyrelsen

072-725 65 10
ulrika.jeansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång