Finspångs kommun

Språk/Language

Jullovs­­program

Kom och fira jullovet i Finspång! Här finns det spännande aktiviteter för barn och ungdomar att göra på jullovet. Dessutom bjuder naturen in till härliga vinterutflykter och äventyr.

Vi uppdaterar sidan och fyller på med innehåll löpande och med reservation för att ändringar kan komma att ske i programmet.

Julhäng med Hörnan

Hörnan arrangerar en späckad agenda på jullovet. Bland annat blir det tomtepingis, julklappsjakt, spel, bingo, julbak, julbord, gräddhylla, nyårsgott och supé.

Vinterbio i kulturhuset

Under jullovet visas ett gäng fantastiska filmer i kulturhuset för hela familjen. Spana in utbudet här!

Julmys i bibblan!

Biblioteket bjuder in till julmys, pyssel och julbingo innan julhelgen. I mellandagarna blir det nyårsbingo och vi visar filmen "Trolltyg i tomteskogen". Dessutom utlovas musik, fika och fina vinster för alla åldrar!

Utforska naturen

Upplev hela Finspång utbud av sevärdheter, naturupplevelser och spännande äventyr. Läs mer på Finspångs turismwebb.

Utflyktsmål, fritids­aktiviteter och natur­upplevelser

Actic Arena Grosvad är en bad- och friskvårdsanläggning som erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Här finns det även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten. Hit är hela familjen välkommen för en härlig dag i badet.

Alla som vill är välkomna att åka skridskor i ishallen och på bandyplan vid Arena Grosvad under vissa tider.

I Finspångs kommun finns det flera välskötta och skyltade motionsspår som är väl anpassade för motion och träning. Under vintersäsongen används spåren även för längdskidåkning. Spåren finns utspridda både i tätorten och i ytterområdena!

I Finspångs kommun finns fler än 25 naturreservat som bjuder på en varierad natur med många naturuppleverlser och en rik biolgisk mångfald. Oavsett vad du söker för naturupplevelse kan du hitta en favorit bland våra naturreservat. En del reservat har anordningar för friluftslivet som exempelvis vandringsleder, vindskydd, rastplatser och parkeringar. Andra reservat har mer vildmarkskänsla och få eller inga anordningar för friluftslivet.

Läs mer om våra naturreservat på Finspångs kommuns turismwebb.