Språk/Language

Kultur i skolan för årskurs 7

Här hittar du som undervisar elever i årskurs sju alla inplanerade föreställningar och aktiviteter inom ramen för Barnkulturgarantin och Skapande skola.


Teaterföreställning

It´s all too beautiful


En dramatisk ungdomspjäs om identitet, tejpade avgasrör, hälsa
och trans.

Plats: Kulturhuset

Datum:
29/8 kl 9:00 och 13:00
30/8 kl 9:00 och 13:00

Längd: 45 minuter

Aktiviteten är en del av Barnkulturgarantin

Läs mer om It´s all too beautiful och boka plats

Viktor ska plocka ihop för dagen och stänga bilverkstan just som en kund kommer in. Det är bästa vännen från när Viktor växte upp, Danne som alltid fanns där men som plötsligt flyttade under vårterminen i nian. Marie är en etablerad poet och hon skriver på en ny diktsamling, om hur det var att växa upp i en håla, i samhället som hon aldrig återvänt till, förrän nu. Hon har bestämt sig för söka upp sin bästis från barndomen. Det är första gången hon återvänder sedan hon flyttade, sedan hon slutade använda namnet Danne och kom ut som Marie. Föreställningen går via humor och smärta till ett möte mellan två vänner som har betytt mycket för varandra. Ingenting är enkelt. Men ingenting är omöjligt.

Föreställningen spelas i anslutning till Finspång Pride för elever i åk 7, 8, 9, förberedelseklass och grundsärskolan.


Lajv med LajvVerkstaden

Magiskolan


Ett lajv på engelska och svenska med mycket inspiration från Harry Potters värld.


Plats: Torstorps motionscentral

Max 60 elever per dag.

Längd: 4 timmar

18 - 19/3 2020 Nyhem
24 - 26/3 2020 Grosvad

Aktiviteten är en del av Skapande skola

Läs mer om Magiskolan

Här spelar deltagarna elever från olika elevhem på skolan och utöver deras lektioner och studier pågår det också något mystiskt på skolan, ett mysterium som behöver lösas. Lajvet spelas till stora delar på engelska men med utrymme att få använda svenska. Genom att placera spelet i en älskad och uppskattad värld som många elever vet mycket om bygger vi en spännande miljö där vi avdramatiserar användandet av engelska och använder äventyret som ett alibi för att våga testa att prata språket.

Skolbio

Prinsessa


Visas på Kulturhuset
30/1 kl 12:30
31/1 kl 12:30
Speltid 1 tim 34 min.

Aktiviteten är en del av Barnkulturgarantin

Läs mer om Prinsessa och boka plats

Vem är Maja? En lite misslyckad, tjock tjej med orealistiska drömmar, eller en tjej med stora känslor, stora förväntningar och en enorm potential? Teresa Fabik skissar med sin andra långfilm ett känsligt porträtt av en stark och mångfacetterad personlighet som mot alla odds blommar ut både som skådespelerska och människa. Samtidigt är "Prinsessa" en svidande kritik mot både de skönhetsideal och den könsmaktsordning som unga tjejer konfronteras med.

Kompletterande information

Kontakt

Håkan Forsberg
Kulturskolechef, Tf Kulturutvecklingschef
Kulturskolan

0122-855 25
kulturskolan@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 80 Finspång