Barn och unga

Kulturhuset ska arbeta för att alla barn och unga i kommunen ska ha tillgång till kultur. Genom nära samarbete med sektor utbildning når vi alla elever i förskoleklass till och med årskurs nio, grundsär- och träningsskolan. Förutom detta erbjuder Kulturhuset bio, teater, lovaktiviteter och handledning under fritiden.

Barnteaterlördag

Kulturhusets barnteaterlördagar vänder sig till barn och vuxna i olika åldrar.
I höst blir det också en konstert för de yngsta.

Föreställningar hösten 2019

Arne Alligator & djungeltrumman

Lördagen 14 september kl 15:00

En konsert med två safariklädda herrar och en alligator. Med 40 miljoner visningar på YouTube har Arne Alligator blivit känd i hela Norden. På scenen gör de en intensiv och humoristisk show där Tomas sjunger, Macke rockar på gitarren och Arne hittar på hyss och spelar på sina röda congas. Ibland spökar det på scenen. Ibland så ryker det ur skorsten så man måste ringa Torsten med Borsten. Ibland pratar de bara strunt. På konserterna får man alltid sjunga med, klappa och dansa. Efteråt får du ge Arne en kram och får en Arne Alligator-stämpel på handen.

Biljetter köpes via tickster.com eller KulturhusetVarför? Därför. Annars...

Lördagen den 21 september kl 15:00

Välkomna till brottningsmatchen mellan vill och måste!
Frukostmacka, overallpåklädning, hämtning och lämning. Denna ständiga vardagsdans mellan liten och stor är ibland munter, ibland utmanande och ibland en aning absurd. För när ett nu ska samsas med ett senare är det lätt att de börjar kivas. Och vem bestämmer egentligen, och varför? Varför Därför Annars är en tänkvärd komedi med TEATER TR3 fylld med slapstick och massor av rörelse. Från 3 år.

Lokal: Galaxen
Ingen förbokning krävs
Fri entré

 

Lovaktiviteter

Under loven erbjuder Kulturhuset extra mycket bio för alla åldrar.
I anslutning till biovisningarna för barn finns möjlighet att göra något kul i foajén. Personal finns på plats för att hjälpa till.

höstlovsprogram

Kommer i början av oktober.


Fritidsgården Hörnan

Du som går på högstadiet är välkommen till Hörnan!

 

Ungdomscheck

Du som är 13-22 år kan söka ett bidrag upp till 10 000 kr för att genomföra ett kultur- eller fritidsarrangemang i Finspågs kommun. Bidraget heter Ungdomschecken och är ett bidrag som ska uppmuntra och stötta ungdomar som vill genomföra arrangemang, aktiviteter och evenemang som i första hand riktar sig till personer i åldrarna 13-22.

Kontakt

Håkan Forsberg
Kulturchef

0122-855 25
kulturskolan@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 80 Finspång