Språk/Language

Högklints förskola

Högklints förskola ligger centralt i Finspång med närhet till bibliotek, skogen och Bruksparken.

Barn leker med förskollärare

På förskolan arbetar förskollärare och barnskötare. De har ett gemensamt förhållningssätt och arbetssätt som präglas av öppenhet, respekt, demokrati och positivitet.

Förskolan har inte avdelningar utan barnen delas upp i mindre undervisningsgrupper större delen av dagen. De mindre grupperna är då åldersindelade så verksamheten kan anpassas utifrån deras behov av utmaningar. Förskolan erbjuder varierande miljöer utformade efter barngruppens intresse och behov.

Förskolan har ett mottagningskök och maten levereras från Grosvadsskolans kök. På förskolan bedrivs dygnet-runt-barnomsorg i en del av byggnaden.

Verksamhet

Pedagogerna på förskolan vill ge barnen en trygg miljö som uppmuntrar till lek och lärande. Leken ser vi som kärnan till lärandet. Den väcker nyfikenhet hos barnet och ger dem möjlighet att utforska och reflektera.

Förskolans läroplan styr vår grundverksamhet. Rörelse, sång och musik, naturvetenskap, matematik och språk ingår i den dagliga verksamheten.

Planeringsdagar

Förskolan har stängt fyra dagar per läsår. Då deltar personalen i gemensam planering, utvärdering och kompetensutveckling. Om du har behov av plats även under dessa dagar tar du kontakt med förskolechefen på ditt barns förskola.
Förskolan har en stängningsdag kvar på läsåret 2019/2020:

  • 15 juni

Förskolan är stängd följande dagar läsåret 2020/2021:

  • 17 augusti
  • 1 oktober
  • 7 januari
  • 17 maj


Kontakt

Högklints förskola
Sundsvägen 10, 612 32 Finspång

072-083 25 67

hogklints.forskola@finspang.se

Carina Lövgren
Rektor
Förskolans ledningsteam

0122-854 28
carina.lovgren@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15 61280 Finspång  

Elisabeth Jonsson
Administratör
Förskolans ledningsteam

0122-853 55
elisabeth.jonsson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15 612 80 Finspång