Språk/Language

Frågor och svar till dig inom närings- och föreningslivet

Det nya coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. På den har vi samlat vanliga frågor och svar om coronaviruset, som rör dig inom närings- och föreningslivet.

Under de allmänna frågorna finns specifika frågor och svar för dig inom restaurangbranschen.

Får jag arrangera evenemang eller andra tillställningar?

Förbud mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer

Fredag den 27 mars beslutade Sveriges regering att inte tillåta allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer. Den nya lagen gäller från och med söndag den 29 mars. Förordningen gäller tills vidare.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram material för att genomföra en riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19. Genomför gärna den om du har ett evenmang eller annan tillställning planerad.

Läs mer om förordningen hos regeringen och polisen.

Hur kan jag bidra till att skapa trygghet i samhället?

Coronaviruset väcker många frågor hos allmänheten. Du kan hjälpa till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, genom att vara källkritisk och inte dela osäker information. Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Frågor och svar för dig inom restaurangbranschen

Hos Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket finner du specifika frågor och svar för dig inom restaurangbranschen med anledning av Folkhälsomyndighetens regler för restauranger och krogar.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Tipsa någon annan om den här sidan!

Vänligen verifiera att du inte är en robot