Finspångs kommun

Språk/Language

Förskola och skola vid inflytt

Hur fungerar det när man flyttar till en ny kommun och behöver plats i förskola eller skola? Här hittar du samlad information om skolor och pedagogiska verksamheter som finns i Finspångs kommun.

Förskola

I Finspångs kommun finns det både kommunala förskolor samt fristående förskolor. Du kan läsa mer om de olika förskolorna via länken nedan.

Som nyinflyttad i Finspångs kommun har du förtur till förskolan. Vi erbjuder ditt barn en plats inom en månad efter att vi har fått din ansökan, under förutsättning att du har arbete eller studerar vid inflyttningen.

Barn från Brenäs förskola upptäcker naturen

Grundskola och gymnasium

I Finspångs kommun finns det grundskolor både i centralorten och runt om i kommunen. I Finspång finns också två gymnasieskolor.

Vi är måna om att ha välutbildade lärare och pedagoger, att undervisningsmaterial och arbetsmetoder håller hög kvalitet och att alla barn och elever får de redskap och förutsättningar som de behöver för att kunna möta och bli en del av framtidens samhälle.

Vi har också fritidsverksamhet som är en integrerad del av skolan, på så sätt möter vi allas behov och skapar förutsättningar för en trygg och attraktiv vardag.

Du som flyttar hit med barn i grundskoleålder blir erbjuden plats i en skola i närheten av hemmet. Du kan även aktivt välja vilken skola du önskar genom att göra en ansökan. Läs mer på sidan Val av grundskola.

Bergska gymnasiet är vår kommunala gymnasieskola och Curt Nicolingymnasiet är en fristående gymnasieskola som Finspångs kommun äger 49 procent av.

Skylten vid entrén är redigerad till Bergska gymnasiets nya namn.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång