Finspångs kommun

Språk/Language

Dags för byte av elmätare i Finspångs kommun

Vattenfall Eldistribution kommer att byta ut elmätare hos privatpersoner och företag i Finspångs kommun under perioden januari till juni 2024.

Regeringen har beslutat att alla elmätare i Sverige ska bytas ut eller uppgraderas till nya, smarta elmätare med fler funktioner. Vattenfall Eldistribution påbörjade arbetet 2021 och nu är det dags för elnätskunderna i Finspångs kommun att få mätaren bytt.

Så går det till

Berörda företags- och privatkunder kommer att få ett informationsbrev om elmätarbytet från Vattenfall Eldistribution. Informationen skickas till kunder via digital brevlåda (Kivra), sms, e-post eller ett fysisk vykort.

Vattenfall har anlitat Eltel Networks för att genomföra mätarbytet. Installationen tar cirka 30 minuter per mätare. Vid bytet behöver teknikern oftast stänga av strömmen.

Några veckor innan det är dags att byta din elmätare kommer Eltel att kontakta dig med mer information om tidpunkt för mätarbytet. Om Eltel behöver hjälp för att komma åt elmätaren kommer de att boka en tid med dig. Boende i flerfamiljshus informeras via portanslag utöver det första brevet från Vattenfall Eldistribution.

Mer information

På Vattenfalls webbplats finns mer information om mätarbyte och de nya elmätarna: