Linda hjälper värsta Skräpet hem!

03 april 2017 kl. 09:09

Linda Olsson hjälper Skräp hemHundbajspåsar, godispapper, glasspinnar, tomma cigarrettpaket, läsk- och ölburkar och så fimpar, fimpar och åter fimpar är en del av det skräp som Linda Olsson, parkarbetare hos Finspångs Tekniska Verk, plockar upp under en arbetsdag.

- Omkring 1 miljard fimpar kastas varje år på Sveriges gator och torg, berättar Linda. Fimpen är ett farligt litet skräp och vårt absolut vanligaste. Den innehåller kadmium, ett ämne som även finns i batterier och är farligt för naturen. Under min vanliga städrunda plockar jag upp mängder med fimpar och värst är det på Bergslagstorget, fortsätter hon.

Mängder av cigarettfimparForskning visar att om en plats redan är nedskräpad uppfattas det som okej att själv slänga skräp där. En skräpig plats upplevs av de flesta som en otrygg plats och vi vill ju ha en snyggare och tryggare kommun.

- Om någon vecka tar vi upp matchen med fimparna och sätter upp ett antal askkoppar i Finspångs centrum. Jag hoppas att alla rökare tar sitt ansvar och hjälper värsta Skräpet hem, avslutar Linda.


"Vi håller Finspång rent" är en årlig kampanj som ingår i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Vecka 17 (24-28 april) är kommunens kampanjvecka. Läs mer om kampanjen här.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image