Sandens förskola stängd onsdag 31 januari och torsdag 1 februari på grund av brand

31 januari 2018 kl. 08:46

Sandens förskola i Lotorp drabbades under natten till den 31 januari av en brand, som gjort att förskolan inte kan ha verksamheten öppen i ordinarie lokaler.

Räddningstjänsten tror att branden kan ha startat på grund av ett tekniskt fel i en fläkt i avdelningen Krattan. Hur stora skadorna är kommer den senare utredningen att visa.

Inga personer har skadats i branden, som var släckt strax efter klockan 7 på onsdagen. Personal från förskolan informerade samtliga vårdnadshavare om läget, direkt på morgonen. Totalt berörs 58 barn och 12 personal av händelsen. 

Berörda vårdnadshavare kommer få fortsatt information om lägesbilden via e-post och under onsdagen träffades samtliga förskolechefer, personalen från Sandens förskola, fastighetsstrateg och sektorledningen för att planera framåt. 

Kommunen erbjuder omsorg från och med fredagen den 2 februari, då avdelningarna, tillsammans med personalen från Sanden, tillfälligt kommer placeras på andra förskolor i kommunen. Samtliga vårdnadshavare har fått ett telefonsamtal från personal om vilken placering som är aktuell.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image