Positiv start för Lillängens förskola

01 juni 2018 kl. 13:11

För en knapp månad sen invigdes Lillängens förskola, den första nybyggda förskolan i Finspång sedan början av 1980-talet. Den första tiden har handlat mycket om att få till arbetssätt och rutiner i de nya fräscha lokalerna.

Totalt 80 barn ges plats på Lillängens förskola och totalt jobbar det 14 pedagoger på de olika avdelningarna. De äldre barnen, 3-6 år, huserar på övervåningen, de yngre på markplan.

Förskolechef Mattias Appelqvist.-Såväl barn, föräldrar som personal har tagit emot de nya lokalerna på ett positivt sätt. Det känns fantastiskt att välkomna alla till nya fräscha lokaler och med ny utrustning som personalen fått vara med att välja ut, säger förskolechefen Matthias Appelqvist.

Hela personalstyrkan och samtliga barn flyttades från Dalen till Lillängen där tio na barn också kunde ges plats. Dessutom tillkom två nya tjänster i den nya förskolan. Satsningen på förskolan Lillängen ger kommunen en permanent lösning som ändå är flexibel om nya behov uppstår. Det är också en investering som är miljömässig och ekonomisk rätt.

Utvändigt är det cederträfasaden som ger byggnaden en lite speciell profil. Invändigt slås man av de nedtonade färgerna på väggar, golv och tak men där de pedagogiska hjälpmedlen har accentfärger och sticker ut.

-Pedagogiskt finns inget att klaga på och den första tiden har vi jobbat mycket med de arbetssätt vi vill ha och olika rutiner som skall funka i huset. Planer på ett papper är en sak men man måste låta alla i lokalerna känna in sig och testa praktiskt, säger förskolechefen Matthias Appelqvist.

De första barnen och personalen var redan på plats den 5 maj sedan skedde en mer officiell invigning den 25 maj då barnen bjöds på saftkalas i det fina vädret. Utbildningsrådet Stefan Carlsson (V) höll ett kort tal och utbildningschefen Kristina Lohman delade ut 15 bollar som en symbol för förskolans ”Lek och lärande”.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image