Kristina Lohman blir ny chef för sektor barn och utbildning

01 juni 2017 kl. 19:19

I augusti börjar Kristina Lohman som ny chef för sektor barn och utbildning i Finspångs kommun. Hon ser samverkan och utveckling som viktiga frågor i sitt nya uppdrag.

Kristina LohmanRekryteringen av ny sektorchef för barn och utbildning är nu klar. Den 21 augusti börjar Kristina Lohman jobbet i Finspångs kommun. Närmast kommer Kristina från Vadstena kommun där hon har haft uppdraget som kultur- och utbildningschef.

-Det ska bli jättekul att börja i Finspång. Den bild jag hittills fått är att Finspång är en kommun som vill framåt, som växer, har ett gott ledarskap på olika nivåer och många engagerade medarbetare, säger Kristina Lohman.

30 års skolerfarenhet

Skolfrågor är inget okänt område för Kristina Lohman som jobbat inom skolans område i över 30 år, varav 17 år med erfarenhet av ledarskap och skolutveckling.

-Visst finns det utmaningar inom skolområdet men jag uppfattar att det finns gemensamma ambitioner i Finspångs kommun. Man är inte nöjd utan vill utveckla. Både personal, ledning och politiker vill något mer, menar Kristina.

Samverkan och tillsammans - två viktiga ord

Både i tidigare jobb och i sitt nuvarande jobb har Kristina Lohman erfarenhet från bred samverkan och hon tror på ett tvärsektoriellt samarbete med till exempel kultur, fritid och socialtjänst för att förskolan, skolan och fritidshemmen ska kunna utvecklas på ett bra sätt.

-Ja, det finns goda förutsättningar att nå bra resultat i Finspång men det är inte jag som kan fixa en bra skola. Det ska vi göra tillsammans, är Kristina tydlig med.

Finspång känns som hemmaplan

Innan det nya uppdraget drar igång i Finspång hinner Kristina med en sommarsemester.

-Jag har en del semester att ta ut i mitt nuvarande jobb så det blir en del segling och att ladda batterierna. Sedan är jag laddad och ser fram emot att komma på plats. Jag bor i Norrköping så Finspång är närmre och känns som hemmaplan, avslutar Kristina.

TEXT: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image