Hour of Code gav inspiration och skaparlust

11 december 2017 kl. 11:00

Under förra veckan hade Finspångs elever programmering och kodning på schemat, något som blev väldigt uppskattat och uppmärksammades i de lokala tidningarna, liksom i radio och TV.

Extra roligt var det att flera Finspångs-skolor fick besök av Linnea och Marcus från Edvira, internationell partner till Hour of Code. Linnea och Markus fick se många fina exempel på hur skolorna jobbade med programmering under veckan, där undervisningen delvis utfördes med hjälp av koordinater och hemliga meddelanden, men även med rim och ramsor för de minsta.

I förskoleklasserna fick eleverna prova på att programmera en robot i form av ett bi – BeeBot!

De lite äldre eleverna har jobbat tillsammans och arbetat fram nya spännande idéer – bland annat ville en klass utveckla en helt ny app, medan en annan klass samlat ihop flera förbättringsförslag, som nu ska skickas vidare till utvecklarna av spelet Minecraft!

Hour of Code är en entimmes introduktion till datavetenskap, utformad för att avmystifiera kod och visa att vem som helst kan lära sig grunderna. Forskning visar att barn kan förstå programmeringsprinciper innan de ens kan läsa eller skriva. I själva verket är deras hjärnor mer mottagliga för datorspråk vid ung ålder, precis som för främmande språk.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image