Finspång är bäst på att introducera programmering i skolan

07 juni 2018 kl. 10:59

Det var det höga deltagandet i Hour of Code, en entimmes introduktion till datavetenskap, som gjorde att Finspångs kommun intog förstaplatsen av alla Sveriges 290 kommuner på Kodkartan. Så gott som alla Finspångs förskolor och grundskolor deltog i evenemanget med en timmas programmering och kodning på schemat.

HourofcodeSedan 2016 är Edvira internationell partner för Sverige och hjälper kommuner att komma igång med programmering. Det är också Edvira som presenterar resultatet bland Sveriges kommuner via Kodkartan. Sverige ligger nu på topp 20 i världen sett till andel evenemang per capita, så även ur ett internationellt perspektiv ligger vi väldigt bra till.

Världens största utbildningsevenemang

Hour of Code är världens största utbildningsevenemang som går av stapeln i december varje år över hela världen. Det går ut på att alla klassrum bjuds in till att hålla en timmes programmering med sina elever. Hour of Code är utformad för att avmystifiera kod och visa att vem som helst kan lära sig grunderna. Forskning visar att barn kan förstå programmeringsprinciper innan de ens kan läsa eller skriva. I själva verket är deras hjärnor mer mottagliga för datorspråk vid ung ålder, precis som för främmande språk.

Finspång ska beålla förstaplatsen

Nu har arbetet med årets Hour of Code i Finspång startat. Målet är att behålla förstaplatsen, vilket känns extra angeläget nu när programmering har blivit en del av läroplanen. Hour of Code startar den 3 december i år och den stora utmaningen ligger i att arbeta fram nya spännande uppgifter på olika nivåer, så att eleverna inte upplever att man får göra samma sak som förra året.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image