Alla Finspångs förskolor och grundskolor lär sig koda

04 december 2017 kl. 10:00

Under veckan, 4-10:e december, kommer elever i Finspångs för- och grundskolor delta i världens största utbildningsevenemang, Hour of Code, vars syfte är att öka kunskapen om kodning och avdramatisera kodning för att öka mångfalden inom IT-branschen.

Hour of Code är en global rörelse som når över 100 000 svenska elever och tiotals miljoner elever i över 180 länder.

Sveriges representanter för Hour of Code kommer på besök

Skolelev med surfplattaFinspång är en av få kommuner i Sverige som programmerar och kodar även på förskolan under veckan. 2016 var vissa förskolor inblandade i Hour of Code, i år är alla kommunens förskolor involverade. Satsningen är en del i kommunens digitaliseringsarbete och i år får Finspångs kommun besök av Sveriges representanter för Hour of Code, Edvira, på grund av att kommunen kommit långt med sitt arbete. Edvira är ett företag som jobbar för att alla kommuner och lärare ska kunna uppfylla de nya målen med programmering i skolan, på ett sätt som stärker tjejer och andra minoriteter inom data.

Utvecklar både matematik- och språkkunskaper

Förutom det språkliga är programmering och kodning även matematikutvecklande genom att det bygger på logiska och problemlösande strategier.

– Eleverna kommer att få olika uppdrag med svårighetsgrad anpassad efter deras åldersgrupp. Vi hoppas att de blir inspirerade och börjar utveckla sin kreativitet. Att de börjar se utanför boxen, säger Ann-Christin Larsson, IT-pedagog inom skolan.

Digitaliseringssatsning

27 november beslutade kommunstyrelsen i Finspångs kommun om en plan för digitalisering inom utbildningssektorn. Syftet är bland annat att stärka elevernas digitala kompetens och att digitalisering ska bidra till måluppfyllelse i skolan genom digital delaktighet. Hour of Code är ett exempel på en aktivitet som bidrar till detta.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image