Psykiatriska veckan firar 20-årsjubileum

23 oktober 2017 kl. 16:19

psykiatriska veckan 2017Den 13-16 november arrangeras Psykiatriska veckan för tjugonde året i rad. Finspångs kommun är en av arrangörerna för Psykiatriska veckan och som alltid bjuds du in till spännande och inspirerande föreläsningar och föredrag.

De flesta av evenemangen sker i Louis De Geer i Norrköping. Arrangemangen har fri entré och är öppna för alla.

Några av programpunkterna:

• Måndag 13 november -  i Norrköpings stadsbibliotek författarbesök av Lina Liman, författaren bakom boken "Konsten att fejka arabiska – en berättelse om autism". Till det här evenemanget behöver du förboka en plats.

• Tisdag 14 november -  i Hemerycksalen föreläser historikern och författaren Dick Harrisson utifrån "Galna kungligheter, byfånar och obotligt sinnesslöa: Strövtåg i synen på psykisk ohälsa genom tiderna".

• Onsdag 15 november - Pelle Sandstrak, föreläsaren och författaren bakom bland annat boken ”Mr. Tourette och jag”.

• Torsdag 16 november -  ståuppkomiker Hasse Brontén, om hur det är att vara anhörig till någon som är bipolär.

Förutom dessa föreläsare så kan du lyssna många fler intressanta föredragshållare, paneldiskussioner, träffa utställare samt gå på öppet hus. De arrangerande kommunernas bibliotek har också tema psykisk hälsa denna vecka.

Hela programmet för Psykiatriska veckan (pdf-fil 448.5 kB öppnas i nytt fönster).

De som arrangerar veckan är Region Östergötland, Finspångs kommun, Norrköpings kommun, Söderköpings kommun, Valdemarsviks kommun samt Nationell samverkan för Psykisk Hälsa (NSPH), Riksförbundet för Social och Mental Hälsa (RSMH) och Schizofreniförbundet.

Välkommen!