Arbetsrehabiliteringen skapar nya möjligheter

13 december 2016 kl. 10:49

I september startade den nya verksamheten för arbetsrehabilitering i Finspångs kommun. Tillsammans med övriga praktiska verksamheter via arbetsmarknadsenheten finns nu fler möjligheter till jobb och vägar till egen försörjning.

Eldkorg utanför ArbetsmarknadsenhetenAdventsstämningen var på topp i fredags när den nya arbetsrehabilteringen hade öppet hus på Ekedahlsvägen i Finspång. Utanför stod en julbock i skenet av en välkomnande brasa och inomhus bjöd enhetschef Kerstin Skarin och medarbetarna Anette Jarme och Emilia Karlsson på glögg och visade besökarna runt i de renoverade lokalerna som ligger i anslutning till de övriga praktiska verksamheterna.

-Nu har vi möjlighet att erbjuda personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och egen försörjning både individuellt stöd och gruppaktiviteter, berättar Kerstin Skarin.

-Det är personer som en längre tid saknat egen försörjning som kommer till oss. Här kan vi göra en utredning om arbetsförmåga. Har man inte haft ett jobb eller sysselsättning på länge kan man också behöva träna på social samvaro, att passa tider, skriva CV och sånt. Sedan kan man gå vidare till våra andra praktiska verksamheter eller få en extern praktikplats, säger Kerstin.

Personalen på arbetsrehabiliteringenInom arbetsmarknadsenheten finns även tre olika praktiska verksamheter där deltagare kan få arbetspraktik. Det handlar om viktiga och nyttiga verksamheter som tvätt åt särskilda boende och personer som fått biståndsbeslut, landskapsvård och vaktmästeri/hantverk. Efter praktikplats är det många som kan gå vidare till ordinarie jobb eller få en anställning inom arbetsmarknadsenheten.

Text och bild: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image