Invandring och integration

Det kommer många människor från andra länder till Sverige. Migrationsverket är den svenska myndighet som beslutar om du har rätt att komma till Sverige.

Du kanske vill göra ett besök eller stanna för att arbeta eller studera. Om du är osäker på hur länge du får vara i Sverige kan du kontakta Migrationsverket, se länk till höger.

Du som tänker bo och arbeta i Sverige ska normalt vara folkbokförd här. Mer information får du på Skatteverket, se länk till höger. Om du är folkbokförd i Finspångs kommun har du rätt till samma stöd och hjälp av din kommun som alla andra som bor här.

Om du har sökt asyl och fått uppehållstillstånd i Sverige kan du få särskild hjälp med att etablera dig i samhället och på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har ett stort ansvar för etableringen. Läs om etablering på Arbetsförmedlingens webbplats, se länk till höger.

Läs mer om flyktingmottagning i Finspångs kommun.

Samhällsorientering för nyanlända

Alla nyanlända i Sverige erbjuds minst 60 timmar utbildning på sitt modersmål i samhällsinformation. Finspångs kommun samarbetar med övriga kommuner i Östergötland. Läs mer via länken till höger.

Utbildning i svenska för invandrare, sfi

Läs mer om utbildning i svenska för invandrare, Sfi

Språkcafé

Flera organisationer i Finspångs kommun erbjuder språkcaféer

Låna en svensk

På Finspångs bibliotek kan du låna en svensk. Här kan du läsa mer om Låna en svensk!

Aktuella aktiviteter i Finspångs kommun

Integration Finspång är en facebooksida för nyanlända och andra invånare i Finspångs kommun som är intresserade av verksamhet och aktiviteter för inkludering och en bra integration.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image