Snart startar bygget av Finspångs skate- och kickbikepark

17 augusti 2018 kl. 14:17

Redan 2012 kom ett medborgarförslag om en skatepark i Finspång. Nu är platsen bestämd och en ny skate- och kickbikepark väntas stå klar nedanför Arena Grosvad under våren 2019.

Det började med en lada i Vibjörnsparken 

Det var 2012 som ett medborgarförslag kom in till Finspångs kommun från några ungdomar som ville ha en skatepark. Pengar avsattes i budgeten till att bygga om den gamla ladan i Vibjörnsparken.

-Efter att man börjat insåg vi att ladan tyvärr var i så dåligt skick så vi gick inte vidare med det projektet, berättar Ulrika Jeansson som är kommunstyrelsens ordförande.

-2016 avsatte vi sju miljoner i budgeten för en ny park, fortsätter Ulrika.

-Ja, och vi tjänstemän fick uppdraget att ta fram förslag på plats och utformning, inflikar fritidsutvecklare Kirsi Aronsson.

Valet föll på Grosvadområdet

Bygget startar av skate- och kickbikeparken

-Valet föll på Grosvadområdet vid Mollevallen. Här kan vi få ett samlat grepp på aktiviteter och förutom skate- och kickbikeparken kommer området att snyggas upp och det blir också belysning, säger Kirsi.

-Vi har ett första startmöte nästa vecka. Sedan kommer vi upphandla en entreprenör som ska bygga, berättar Anders Svensson på samhällsbyggnad.

Olika delar för skatare och kickbikare

Skataren Robert Fröbom är en återflyttad finspångsbo och skatare som engagerat sig i projektet.

-Det här blir bra eftersom det kommer vara olika delar i parken för skatare och de yngre som åker kickbike. På andra orter där de ska samsas på samma ställe funkar det inte så bra då man är i olika åldrar och åker på olika sätt, menar Robert.

-Själva skatedelen blir 1000 kvadratmeter stort och kickbikedelen cirka 500 kvadratmeter, det blir bänkar och en grusväg som avdelare mellan de olika områdena. Någon gång i vår ska hela parken stå färdig, avslutar Anders.

 

Text och bild: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image