O-Ringen 2019 hålls i Finspångs- och Kolmårdsskogarna

17 juli 2017 kl. 14:30

År 2019 kommer den enorma orienteringsfesten O-Ringen till Kolmårdsskogarna. Huvudtävlingen inleds i Finspång, i områdena Loreberg och Grosvad med gemensam arena för etapperna på Grosvad Arena.

O-Ringen Kolmården 2019 kommer att bjuda på både unik Kolmårdsterräng och många fina möjligheter till semesterupplevelser i Finspångs och Norrköpings kommuner. O-Ringen är lika mycket semester som tävling för deltagarna och regionens utbud av semesterupplevelser. O-Ringen beräknas bidra med minst 120 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning i regionen.

Tävlingar i storslagna skogspartier

O-Ringen Kolmården 2019 kommer att avgöras i välbevarade och storslagna skogspartier som i hög utsträckning består av natursköna naturreservat. Orienterarna kommer också att bjudas på ett unikt koncept där vanlig orienteringslöpning avgörs på samma arenor som MTB-orienteringen, vilket medför att familjer och klubbar inte behöver dela på sig för att delta på olika grenar.

– Vi är mycket stolta och glada över att kunna bjuda deltagarna på dessa helt fantastiska och väldigt olika terrängområden, något som är möjligt tack vare den starka samarbetsviljan från alla inblandade parter såsom markägare, Länsstyrelsen, kommunerna, lokala föreningar med flera, säger Tomas Öberg.

Vi ser fram emot evemanget i Finspång

– Det känns fantastiskt kul att kunna välkomna O-Ringen till Finspång och Arena Grosvad. Vi är glada att, tillsammans med Norrköping, få vara en del av O-Ringen Kolmården 2019 och ser fram mot att få visa att arrangemang av den här storleken kan äga rum i vår kommun, säger kommundirektör Anders Axelsson.

Efter de två första etapperna fortsätter O-Ringen med tre etapper i Norrköping; i Jursla gammelskog, Kvillinge och Ågelsjöbergen. Yxbacken blir gemensam arena för dessa etapper. För MTB-orienterarna blir det dessutom en etapp i det stadsnära området Vrinnevi i Norrköping.

25 000 besökare

Tävlingarna pågår 21-27 juli 2019 då cirka 25 000 O-Ringenbesökare från cirka 40 länder väntas komma till regionen. På friluftsområdet Himmelstalund utanför Norrköping kommer den stora O-Ringenstaden att byggas upp för att husera drygt 10 000 campinggäster under de 7-9 dagar som O-Ringenbesökarna är på plats. Här kommer ungefär hälften av O-Ringenbesökarna att bo. Den andra hälften vill hellre bo i andra boendeformer, såväl kommersiella som privata. O-Ringens organisation och kommunerna kommer tillsammans att jobba hårt för att tillgängliggöra privata boendealternativ som husvagnar, sommarstugor och villor.

Siktar på rekord

-Vi ser stor potential i att via de närliggande flygplatserna, framförallt Skavsta, kunna flyga hit besökare från hela Europa till lågpris. Vi siktar på att ta rekord i antal internationella deltagare 2019, säger Tomas Öberg som är generalsekreterare för O-Ringen Kolmården 2019.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image