Finspångs webb för besöksnäringen i ny fräsch version

14 februari 2018 kl. 13:37

Finspång kommun har lanserat en ny modern version av sin turismwebb. Den är mer användarvänlig och anpassad för mobila enheter och riktar sig till såväl besökare som kommuninvånare.

Nytt utseende och uppdaterat innehåll

Ann-Britt Nilsson vid nya turismwebbenFörutom att den nya turismwebben har fått ett utseendemässigt lyft och fler bilder har även innehållet arbetats om.

-Det finns ett stort utbud av tips på vad man kan göra, se, äta, bo eller uppleva i Finspång, berättar Ann-Britt Nilsson som är som är turismsamordnare i Finspångs kommun.

-Våra besökare har givetvis nytta av webbplatsen men även finspångsbor kan få bra tips om man exempelvis vill göra en utflykt, får besök av släkt och vänner eller är nyfiken på vilka evenemang som är på gång.

Många bidrar med innehåll

-Turismwebben är en portal där många bidrar till innehållet. Det är företag inom besöksnäringen och föreningar samt arrangörer av evenemang och kommunen som tillsammans fyller på och ansvarar för innehållet, berättar Ann-Britt.

Varje arrangör kan själv anmäla sitt evenemang på sidan så att det kommer med i den gemensamma evenemangskalendern.

Goda förutsättningar för en bra säsong

Besöksnäringen i Finspångs kommun omsätter drygt 100 miljoner kronor per år. Med en ny modern webbplats, många spännande besöksmål och friluftsliv samt natursköna omgivningar med 368 sjöar är förutsättningarna goda för en bra säsong 2018.

-Vi har till exempel bruksområdet med slottsparklen, Turbinmuseet och Bruksmuseet, S:ta Maria kyrka, Lantbruksmuseet samt Reijmyre glasbruk, berättar Ann-Britt.

-I kommunen har vi många evenemang och flera av fjolårets succéer återkommer denna säsong. Några exempel är nycirkusfestivalen Cirkusslottet, fler dramatiserade guidningar i Trollkärringeskogen, olika motionslopp och marknader.

Vill du öka synligheten för ditt företag eller förening?

Registrera ditt företag eller förening via www.basetool.se för att synas på Finspångs turismwebb samt på Visit Östergötland. För kommersiella aktörer (företag) är kostnaden 1 000 kr per kalenderår för att synas på www.finspang.se/turism. Observera att det är helt kostnadsfritt för föreningar som är icke kommersiella aktörer.

Text och bild: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image