Mad in Finland – en bejublad föreställning utan språkbarriärer

24 augusti 2017 kl. 11:21

Nycirkusfestivalen Cirkusslottet

Nu har Cirkusslottet slagit upp sina tältdukar i Bruksparken i Finspång. Mad in Finland startade onsdagen den 23 augusti Finspångs nycirkusfestival och samtidigt Finspångs firande av Finlands 100-årsjublileum av självständighet.

Nycirkusfestivalens huvudakt Mad in Finland hade sin förstaMad in Finland akrobatik föreställning igår onsdag inför ett hundratal förväntansfulla åskådare.

Det är franska kompaniet Galapiat Cirque som står bakom föreställningen Mad in Finland, föreställningen utförs av sju kvinnliga cirkusartister från Finland som har skapat en lekfull och humoristisk familjeföreställning om människors myter och klichébilder av att vara från Finland.

Föreställning utan språkbarriärer

Från första minut till den sista trollband de sin publik med de mestMad in Finland fantastiska cirkuskonsterna

trapets, lindans och akrobatik blandad med sådan underbar humor där det inte behövdes några språkkunskaper i egentligen några andra språk än kroppsspråket. Det var aldrig långt mellan skratten eller för den delen susen av häpnad och de efterföljande ringande applåderna.

Efteråt hördes endast lovord över föreställningen. Folk kände sig helt euforiska av den energin och glädjen som föreställningen bidrog till. Och alla vara samstämmiga i att det inte behövdes några kunskaper i varken finska för den delen eller svenska för att kunna till fullo glädjas av föreställningen, även om en och annan stickreplik roade endast de finsktalande.

Missa inte

Mad in Finland har föreställningar även 24-27 augusti, så än hinner även du uppleva en av det mest fantastiska föreställning jag har skådat.

Läs mer om Nycirkusfestivalen Cirkusslottet under på Kultur och fritid/evenemang.

Litet försmak på föreställningen via en Vimeo-videoklipp.

Text och foto: Tiina Mauritzell

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image