Finspångs kommun och Göteborgsvarvet i nytt samarbete

05 januari 2017 kl. 14:07

Estelle Montler, Michael Fogelström Muslijevic, Bo Edsberger och Kirsi Aronsson framför vepa med Finspångs kommuns visionUnder våren 2017 satsar Finspångs kommun tillsammans med Göteborgsvarvet, Finspångs SOK och FAIK Friidrott på folkhälsa. I februari startar "HEJA Finspång" med kostnadsfri löparskola för barn mellan 10-12 år.

- Det är viktigt med hälsofrämjande verksamheter för barn och vuxna. Målet med arbetet är att minska den ojämlikhet i hälsa som finns på samhällsnivå, säger Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare hos Finspångs kommun.

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda kostnadsfri och ledarledd träning för barn efter skoltid. HEJA Finspång blir en viktig del i kommunens integ-rationsarbete då barn från olika delar av Finspång kommer att träna tillsam-mans, säger Finspångs kommuns integrationsstrateg Michael Fogelström Muslijevic.

- Det är roligt att nå ut i landet och göra detta tillsammans med Finspångs kommun. Tillsammans kan vi nå ut till fler barn, öka intresset för fysisk ak-tivitet samt förståelsen för vad som påverkar hälsan, säger varvsgeneralen Bo Edsberger, som har varit på besök i Finspång tillsammans med projektledaren Estelle Montler.

Avslutas med Lilla Varvet i Göteborg

Den 21 maj 2017 är det avslutning. Barnen som har deltagit i HEJA Finspång får då chansen att åka med till Göteborg och tillsammans springa Lilla Varvet.

HEJA Finspång drar igång i februari 2017. Att delta är kostnadsfritt. Löparskolan arrangeras två gånger i veckan under våren och riktar sig till barn mellan 10-12 år.

HEJA står för health, empowerment, joy, activity.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image