Vill du arbeta med demokrati? Bli valarbetare

01 mars 2018 kl. 13:16

Vill du vara med och bidra till demokratin? Då finns en möjlighet för dig att arbeta som en av Finspångs kommuns röstmottagare i valet till riksdagen, kommun- och landstingsfullmäktige den 9 september.

Medverka till att valen genomförs korrekt, tryggt och säkert

Tre valskärmar med människor som står och gör sina val bakom skärmarnaDu som arbetar i en vallokal eller i en förtidsröstningslokal ska medverka till att valen genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Röstmottagare som tjänstgör på valdagen börjar runt klockan 07:00 och arbetar enligt upprättat schema tills dess att rösterna är räknade vilket ibland kan bli sent på kvällen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Förtidsröstningen som genomförs på flera platser runtom i Finspångs kommun pågår från den 22 augusti fram till och med valdagen den 9 september. Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger med uppgifter som påminner om dem som förekommer under valdagen.

Det kommer också att hållas ett obligatoriskt informations- och utbildningstillfälle några veckor innan valet. Du får ett timarvode på 166 kr/h för utbildningstillfället och din insats under valdagen och/eller förtidsröstningen.

Låt oss veta om ditt intresse

Intresserad? Anmäl dig via intresseanmälan här på webbplatsen. Har du frågor kontakta valsamordnare Camilla Brandt.

Har du kunskaper i finska eller andra språk är det en fördel.

Finspångs kommun är förvaltningsområde för finska vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska. Andra språkkunskaper som kan bidra till att viktig information når alla röstande är också meriterande.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image