Setareh Yousefi blir ny kommunikationschef

14 juli 2017 kl. 13:53

Den 18 september börjar Setareh Yousefi som ny kommunikationschef i Finspångs kommun. Närmast kommer hon från uppdraget som kommunikationsstrateg på Migrationsverket i Norrköping.

Setareh YousefiAtt Finspång är en kommun som är på väg och vill framåt i kombination med att hon själv vill ha en utmaning lockade Setareh Yousefi att söka tjänsten.

-Jag har hört så mycket bra om Finspångs kommun, både via vänner som jobbat där och det jag själv uppmärksammat, säger Setareh.

Bred erfarenhet

Innan tjänsten på Migrationsverket har Setareh Yousefi haft en mängd uppdrag inom kommunikationsområdet i så skilda organisationer som Statens Geotekniska Institut, Norrköpings kommun, Sveriges Radio och Västerås stad. Frilansskribent på Folkbladet liksom en kort sejour på BBC World Service finns också med på hennes CV.

Setareh har bott i flera olika länder som USA, Grekland, Frankrike, Irak och Sverige och har medborgarskap i USA, Sverige och Iran; något som kan tillföra viktiga erfarenheter för uppdraget.

Många frågor ska bli roliga

Så väl stora projekt som att vara med och bygga kommunens nya webbplatser och intranät till att verka långsiktigt för att organisationen ska bli mer kommunikativ, är något som Setareh tycker ska bli intressant.

-Jag ser fram emot att jobba med kundtjänst och kommunikation tillsammans och att kunna hålla samman hela kedjan. Finspångs kommun är nog en organisation i lagom storlek där man kan få effekt i det man gör och där många medarbetare kan var involverade, säger hon.

Andra frågor som Finspångs nya kommunikationschef brinner för är organisations- och ledarskapsfrågor.

-Det är mångfalden i arbetet och många olika saker jag tycker är roligt att jobba med, avslutar Setareh som ser fram emot att få börja sitt nya uppdrag 18 september.

Viktiga erfarenheter för en fortsatt bra utveckling

-Med Setarehs erfarenhet ser jag att vi kommer att kunna fortsätta utveckla områden som kommunikation, digitalisering samt förändring av receptionen mot kundtjänst på ett bra sätt, säger kommundirektör Anders Axelsson.


Fakta om kommunikationsavdelningen

Kommunikationsavdelningen i Finspångs kommun är placerad i ledningsstaben under kommunstyrelsen. Avdelningen kom till våren 2017 i och med att dåvarande kansli- och kommunikationsavdelningen delades i två delar. Kommunikationsavdelningen kommer bestå av åtta anställda och ansvarar för kommunövergripande och strategiska kommunikations- och digitaliseringsfrågor, växel och reception, konsumentvägledning och Finspång som finskt förvaltningsområde.

 

Text: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image