Maria Samson, ny kommunikations- och digitaliseringschef

20 augusti 2018 kl. 16:19

20 augusti började Maria Samson som ny kommunikations- och digitaliseringschef i Finspångs kommun. Närmast kommer Maria från en tjänst som projektledare och digital strateg i Norrköpings kommun.

Maria Samson och Helen WallmanEfter några månader som tillförordnad kommunikationschef lämnar HR-chefen Helén Wallman över stafettpinnen till Maria Samson. Närmast kommer Maria från Norrköpings kommun där hon under några år har jobbat som projektledare och digital strateg, ett arbete som inneburit att leda projekt och stärka kommunens närvaro och utveckling inom digitala kanaler, något som även Finspångs kommun fokuserar på.

Att införa ett kommungemensamt kontaktcenter där kommunikation, system och IT har också varit en del av Marias arbete. Även i Finspångs kommun finns ett liknande uppdrag att utveckla servicemöjligheten för kommuninvånarna.

-Det ska bli jättespännande att vara med på resan att utveckla kommunikationen och digitaliseringen där vi kan bidra till en enklare vardag för invånarna i Finspångs kommun, säger Maria Samson.

-Särskilt kul blir det att få ihop helheten och medborgarnas kontakt med kommunen oavsett om man besöker oss, skickar e-post, använder sociala medier eller ringer.

Innan Norrköpings kommun jobbade Maria som webbstrateg och redaktör på Kriminalvårdens huvudkontor och innan dess på Mälarenergi i Västerås.

-Jag bor i dag i Norrköping men jag ser framemot att lära känna och ta del även av Finspångs kommun, avslutar Maria.


Fakta om kommunikationsavdelningen

Kommunikationsavdelningen i Finspångs kommun är placerad i ledningsstaben under kommunstyrelsen. Avdelningen kom till våren 2017 i och med att dåvarande kansli- och kommunikationsavdelningen delades i två avdelningar. Från och med hösten 2018 kommer kommunikationsavdelningen att bestå av nio anställda och ansvarar för kommunövergripande och strategiska kommunikations- och digitaliseringsfrågor, växel och reception, konsumentvägledning och Finspång som finskt förvaltningsområde.

Text: Robert Davidsson

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image